Protest u Vranju protiv akušerskog nasilja

U Vranju se održava protest protiv akušerskog nasilja. Građani Vranja okupili su se ispred zgrade Gradske uprave u 5 do 12 i šetali glavnom ulicom do ulaza u Zdravstveni centar.

Povod je nedavni slučaj koji je prijavila policiji porodilja iz Vranja. Ona je prijavila dvoje ginekologa Zdravstvenog centra u Vranju zbog lošeg tretmana na porođaju.

Slučaj vodi Osnovno javno tužilaštvo u Vranju, a iz Zdravstvenog centra je saopšteno da je pokrenut postupak sprovođenja unutrašnje provere kvaliteta rada u Službi za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Vranje.

Šetnjom građani žele da daju podršku svim ženama koje su doživele tu vrstu nasilja, da poruče da ne treba da ćute, kao i da akušersko nasilje treba da se zaustavi. Kažu i da pozdravljaju i podržavaju sve one koji savesno rade svoj posao.

Nosili su transparente sa natpisima: "Sve na svetu rodila je majka", "Renovirajte doktorsku etiku", "Da bolnice ne budu klanice".

Ispred ulaza u bolnicu građanke su predale direktorki Opšte bolnice dr Nataši Stoiljković i direktorki Doma zdravlja dr Milici Jaziković inicijativu da ženama omoguće prisustvo pratioca na porođaju.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара