Čudotvorna ikona iz Rusije stigla u Srbiju – redovi ispred Crkve Svete Trojice u Beogradu

Mnogobrojni vernici dolaze da se poklone ikoni Majke Božije "Umekšanje zlih srca" koja je još danas izložena u Crkvi Svete Trojice u Beogradu.

Od jutarnjih časova stvoren je red vernika, dug nekoliko stotina metara do ulaza u hram Ruske pravoslavne crkve u Beogradu.

Ikona koja je juče iz Moskve stigla u Srbiju u organizaciji Fondacije Svetog Romana iz Moskve, prikazuje Presvetu Bogorodicu bez Bogomladenca sa sedam strela koji bodu njeno srce, a smatra se da vernici ako je dotaknu ne odlaze bez blagodatne pomoći i zastupništva Majke Božije.

Komisija za naučno proučavanje čudesnih pojava Moskovske patrijaršije, u okviru svojih ispitivanja, sa ikone je uzela smirnu i utvrdila je da je njen sastav sličan soku koji luči neko četinarsko drvo iz toplijih krajeva, kaže se na sajtu Manastira Ostrog gde je ikona bila prošle godine.

Planirano je da u petak, 26. januara, ikona bude u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Petrovaradinu, a potom će do 30. januara biti u Manastiru Svete Melanije Rimljanke u Zrenjaninu, u Eparhiji banatskoj.

Čudotvorna Bogorodičina ikona Umekšanje zlih srca biće izložena i u Nišu, u Manastiru Prepodobnog Romana gde će vernici moći da joj se poklone od 30. januara do 2. februara.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара