Читај ми!

Klaudija se drugi put bori sa tumorom hipofize – za početak lečenja u Turskoj nedostaje 6.500 evra

U Vranju je humanitarna organizacija "Veritas" organizovala Božićni bazar, kako bi pomogla 28-godišnjoj Klaudiji Veličković koja ima tumor na hipofizi. Za lečenje na klinici u Turskoj potrebno je 16.500 evra.

Klaudija je 2018. godine primetila prve zdravstvene probleme. Visok pritisak, fizičke promene i posle detaljnih pregleda ustanovljeno je da ima tumor hipofize. Operisana je gama nožem.

"Bili smo u Beogradu, bila je jedna operacija, onda se to sve dobro završilo, s tim što je prošle godine opet krenulo", kaže Miljan Veličković, Klaudijin suprug.

Tumor je opet primećen na hipofizi, na teško dostupnom mestu. Zbog toga je preporučeno lečenje u Turskoj.

"Te neke analize  kod nas nema i magnet snimanja sa galijumom kod nas nema, pa mora tamo da se odradi, da bi mogao tumor da se nađe. Postoji mogućnost da se javio i na kostima, što ne znamo gde je", navodi Klaudija Veličković.

Pregled je zakazan za 15. januar, prikupljeno je 10.000, a potrebno je još 6.500 evra za odlazak na lečenje.

"U početku je bilo malo teško, sada smo oko ovih bazara, priključile su se neke firme i ona u kojoj Klaudija radi, kako bi pomogli, i tako smo došli do ovog malo većeg iznosa, da ubrzamo proces", ističe Ivica Stamenković, humanitarna organizacija "Veritas" Vranje.

"Veliko je interesovanje, ljudi su humani i dosta pomažu. Tu su moji drugari, dosta mojih prijatelja, drugarica je došlo da mi pomognu u ovome", dodaje Velina Stamenković, volonterka humanitarnog udruženja.

I Klaudija sa porodicom učestvuje u Božićnom bazaru, gde su ponuđeni proizvodi za donacije.

"Osećam se dobro, pre svega zbog sina koji ima samo 7 godina i ja se zbog njega trudim da budem najbolje, da on ne primeti i da ne misli da je meni loše", naglašava Klaudija.

Otvoreni su i namenski računi putem kojih može da se uplati novac za pomoć Klaudiji.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара