Читај ми!

Okupljanje roditelja i građana ispred škole "Vladislav Ribnikar"

Deo roditelja dece iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i građani, ponovo su se okupili ispred škole, zapalili sveće i položili cveće, i odali počast deci koja su stradala trećeg maja. Roditelji prefarbali natpis "škola" na asfaltu ispred ulaza.

Na ulazu u školu zapalili su sveće i položili cveće, i odali počast deci koja su stradala trećeg maja. Kako su naveli – traže pravdu za žrtve majskih tragedija i veću bezbednost dece u svim školama.

Roditelji dece iz Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” prefarbali su natpis "škola" na asfaltu ispred ulaza u tu školu.

Oni su prosuli crvenu i sivu farbu po natpisu, a zatim je četkama i valjcima premazali preko. Prethodno je nekolicina roditelja pokušala bušilicom i brusilicom da fizički ukloni natpis, ali nije uspela.

Jedan od zahteva okupljenih roditelja je da prostor u kojem su đaci ubijeni postane memorijalni centar.

Roditelji i građani okupili su se u 8.40 sati ispred ulaza u školu kako bi odali počast ubijenim đacima i čuvaru u zločinu koji se dogodio 3. maja. Poziv građanima da se okupe poslednje srede u godini ispred škole upućen je jer se i masovno ubistvo dogodio u sredu.

Direktorka "Ribnikara" podnela ostavku, novi v.d. direktora Ljubomir Pjevović

Vršilac dužnosti direktora Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" Olga Mitrović podnela je ostavku, a na mesto vršioca dužnosti te škole postavljen je Ljubomir Pjevović, potvrdila je u utorak ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Mitrovićeva je ostavku podnela iz ličnih razloga, rekla je ministarka, i dodala da je novi v.d. Pjevović diplomirani muzičar i da je predavao u dve škole.

Posle tragedije koja se u "Rinbikaru" dogodila u maju ove godine, smenjena je tadašnja direktorka škole Snežana Knežević, a na mesto v. d. direktorke postavljena je učiteljica Anđela Petrović, koja je radila u Osnovnoj školi "Danilo Kiš" na Voždovcu.

Petrović je pre isteka mandata vršioca dužnosti, nakon tri meseca na tom mestu podnela ostavku.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара