Читај ми!

Peti dan bez struje, meštani Sušića kod Štrpca mole za pomoć

Peti je dan kako više od dvesta žitelja Sušića, srpskog sela kod Štrpca, odsečeni od sveta, trpe posledice obilnih snežnih padavina na Šar-planini.

Meštanin Sušića Dragiša Rakinac preneo je RTS-u da od petka nemaju struju, da je nekoliko kilometara puta neprohodno jer lokalne službe nisu očistile sneg visine jednog metra.

"Pokušali smo da podignemo dve bandere koje je nevreme porušilo. Nismo uspeli. Iz Elektroprivrede nam obećavaju, ali ništa ne preduzimaju", navodi Rakinac, koji tvrdi da "ni iz opštine niko ne reaguje na njihove apele za pomoć".

Prema njegovim rečima, za namirnice i lekove idu pešice do Štrpca, pripadnici Civilne zaštite doneli su im pojedine lekove, potrebne starijim i bolesnim žiteljima sela.

"Deca ne idu u školu, a stariji na posao"

Sušić ima više od 200 stanovnika, različitog godišta, i starijih i mlađih, a pomoć je svima potrebna.

"Deca ne idu u školu dva dana. Stariji ne idu na posao. Ne znamo kako mobilne telefone da napunimo da bismo bili u komunikaciji", navodi Rakinac i objašnjava da svoj telefon dopunjuje strujom u automobilu.

Rakinac apeluje za pomoć svih koji mogu da reaguju jer, kaže, dobijaju obećanja da će da im se pomogne da normalno žive, ali da se na terenu ništa ne dešava.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво