Читај ми!

Nivo Lima u porastu, proglašena vanredna situacija u Prijepolju

Lim je kod Prijepolja porastao i očekuje se da će dostići nivo vanredne odbrane od poplava, pa je u delovima opštine proglašena vanredna situacija. Nivo reke je za nešto više od 12 sati porastao za metar i 90 centimetara i dostigao skoro tri metra. Objekti nisu ugroženi, a vatrogasci su na terenu i obilaze mesta gde su eventualno mogući problemi.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon porasta vodostaja reke Lim kod Brodareva i Prijepolja, obišli su naseljena mesta i stanovništvo na tom području i nastaviće da prate situaciju radi blagovremenog preduzimanja mera i aktivnosti, navodi se u saopštenju MUP-a

Do rasta vodostaja Lima došlo je usled obilnijih kiša u toku noći na slivu ove reke na teritoriji Crne Gore, a sve službe republičkog i opštinskog nivoa preduzele su mere iz svoje nadležnosti.

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Prijepolje proglašena je vanredna situacija na delu teritorije opštine, za mesne zajednice Prijepolje, Velika Župa, Ivanje i Brodarevo, a Javno preduzeće "Srbijavode" proglasilo je vanrednu odbranu od poplava na vodnoj jedinici "Lim – Prijepolje".

Reka Lim se još uvek nalazi u svom koritu i trenutno nema opasnosti od njenog izlivanja, a specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi Sektora za vanredne situacije MUP-a su u pripravnosti kako bi građani bili još bezbedniji.

петак, 24. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије