Читај ми!

Majka otetog Alona Ohela za RTS: Moj sin je bio u skloništu, hteli su sve da ih ubiju

Alon Ohel, mladić srpskog porekla koji je otet tokom muzičkog festvala na jugu Izraela, stigao je sa prijateljima tamo neposredno pre raketnog napada Hamasa. Uspeli su da nađu sklonište, ali su ih teroristi pronašli i u sklonište bacili sedam granata kako bi ih sve ubili, kaže njegova majka. Alon i još jedan mladić su pokušali da spasu ostale i uspeli su da izbace sve osim jedne granate, koja je eksplodirala. Potom su njega odveli, a dvojicu njegovih prijatelja ubili, ističe majka ovog 22-godišnjaka.

Alon Ohel je 7. oktobra otet tokom muzičkog festivala na jugu Izraela, a iza njegove i više od 200 otmica, prema podacima izraelskih vlasti, stoji Hamas. Alonova majka za RTS kaže da je on tamo otišao sa prijateljima, neposredno pre raketnog napada.

“Čule su se rakete. Bili su pametni i znali su da nešto nije u redu, selu su u automobil i počeli da voze, znali su da moraju da nađu zaklon. Našli su sklonište. Nisu znali da je teroristički napad u tom delu Izrala, mislili su da je samo raketiranje“, kaže Idit Ohel.

Prema njenim rečima, napadači su došli do malog skloništa u kojem je bilo 27 osoba i u njega ubacili sedam granata.

“Hteli su sve da ih ubiju… Moj sin i još jedan momak uzeli su granate rukom i izbacili ih da bi spasili ljude unutra. Jednu nisu mogli da izbace i ona je eksplodirala i neki ljudi su povređeni. Posle par minuta, teroristi su ušli unutra, uhvatili su njega i još jednog civila i odvukli ih u kamionet, vukli su ih. Moj sin je probao da pobegne, da se bori, ali je znao da nema izgleda, postoji snimak na kojem se to vidi“, kaže majka.

Potom su, dodaje, napadači pucali na ostale u skloništu.

“Mnogi su ubijeni, osmoro je ostalo živo, povređeno ali živo. Dva prijatelja mog sina su ubijena, jedan prijatelj koji je video sve je imao povređenu ruku i čekao je oko 6 sati da neko dođe i odvede ih iz tog skloništa u bolnicu, tada je ispričao sve. Prošlo je mnogo sati od tada do trenutka kada smo saznali šta se desilo“, navodi Idit Ohel.

Nikakve informacije o sinu, kaže, još nema. Porodica sumnja da je odveden u podzemne tunele.

“U srcu znam da je dobro. Molim se i nadam da će Srbija i Izrael moći da ga vrate zdravog i živog“, kaže majka Alona Ohela, čiji je deda 1941. godine bio primoran da ode iz Novog Sada jer je Jevrejin.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару