Читај ми!

Masovno trovanje u restoranu u Mališevu, 140 osoba zatražilo lekarsku pomoć

Stotinu četrdeset osoba sa simptomima trovanja zatražilo je medicinsku pomoć nakon jučerašnjeg obroka u restoranu brze hrane u Mališevu kod Orahovca. Četrdeset sedam osoba nalazi se na bolničkom lečenju. Jedno šestogodišnje dete je u težem stanju.

Afrim Krasnići, direktor Klinike za infektivne bolesti u Mališevu reko je da je trenutno zdravstveno stanje otrovanih nije dobro. Žale se na povraćanje, dijareju, povišenu temperaturu. Njih 86 se tek danas javilo lekarima, naveo je Krasnići.

Od otrovanih, 35 pacijenata se leči u prizrenskoj bolnici, dok je dvanaestoro u Univerzitetskom-kliničkom centru u Prištini

Krasnići je ranije danas naveo da je među otrovanima šestogodišnje dete kojem se stanje iskomplikovalo, prenosi Kosovo onlajn.

"Situacija je ozbiljnija, radi se o detetu od šest godina. Njegove komplikacije trenutno su drhtavica, groznica, temperatura i trenutno ima poremećaj nervnog sistema", rekao je Krasnići za Klan Kosova.

Kosovska policija je saopštila ranije da je vlasnik lokala u Mališevu priveden.

Kako je saopštila policija, u petak su od 16.48 časova do ponoći, oko 63 osobe zatražile su medicinsku pomoć pod sumnjom da su zaražene hranom iz bara u Mališevu.

Agencija za hranu i veterinu privremeno je zatvorila lokal.

субота, 25. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије