Otvorena "Dečja nedelja" – glavne teme empatija i tolerancija

Pod sloganom "Veliko srce dece Srbije" u Narodnom muzeju otvorena je "Dečja nedelja”. Učiće o stvaranju zdravog i bezbednog okruženja u kojem mogu da se razvijaju ali i o vršnjačkoj i međugeneracijskoj toleranciji.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić otvorila je u Narodnom muzeju manifestaciju pod nazivom Dečja nedelja i tom prilikom deci čestitala njihov praznik, podsećajući na lepotu detinjstva.

"Detinjstvo jeste najlepše, najbezbrižnije, najradosnije doba. Detinjstvo je povezano sa najviše osmeha, najviše želja, ushićenja, energije. Možda je šteta što dolazi na samom početku našeg života pa nismo ni svesni u kakvom raskošnom periodu života živimo", rekla je Kisić. Ona je dodala da, pored toga što se sledeće sedmice obeležava dečja nedelja, svaki dan treba da se brinemo o deci i da ih čuvamo.

Zamenica direktora Unicefa u Srbiji Josi Ečeveri Burkhart izjavila je na otvaranju manifestacije da je vršnjačka solidarnost kamen temeljac za saosećajnost u društvu i da deca bez obzira na poreklo imaju jedinstvenu sposobnost da razumeju i saosećaju sa borbama drugih ljudi.

"Upravo zato deca imaju sposobnost da pred sobom ruše barijere i podstiču jedinstvo na način na koji mi odrasli ponekad ne možemo. Negujući vršnjačku solidarnost, osnažujući decu i adolescente da podržavaju jedni druge, da slave svoju različitost i da zajednički rade na svojoj budućnosti", rekla je Ečeveri Burkhart.

Manifestacija Dečja nedelja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, a tradicionalno je osmišljavaju i realizuju Prijatelji dece Srbije (PDS). 

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара