Читај ми!

Komemorativni skup na Zejtilniku: Ovo groblje je rasadnik slobode, pobedničkog i neuništivog srpskog duha

Na srpskom groblju Zejtinlik održan je komemorativni skup povodom 105 godina od proboja Solunskog fronta. Uz delegaciju Srbije, vence na spomenik srpskim junacima položile su i delegacija Republike Srpske, predstavnici mnogih udruženja koja čuvaju uspomenu na naše pretke.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković odao je počast i položio vence na Srpskom vojničkom groblju Zejtinlik, povodom obeležavanja 105. godišnjice proboja Solunskog fronta.

"Na groblju smo, a nismo ni svesni da je ovo ovde groblje rasadnik. Rasadnik slobode, rasadnik pobedničkog duha, rasadnik neuništivog srpskog duha od Vardara do Cetine, od Jadranskog mora do Tise i Drave", istakao je Selaković.

Srbi koji su došli, dodao je Selaković, nisu samo iz Srbije.

"I došli smo zato, ne samo iz Srbije, već i iz Republike Srpske, došli smo zato, ne samo iz Šumadije, nego iz junačke Boke iz Crne Gore. Došli smo ovde, da svojim precima kažemo da je Srbija bolja i da je Srpska bolja, da su Srbi jedinstveniji no što su bili ranije, i da ovde ne dolazimo samo da tugujemo i da plačemo, već dolazimo da se osetimo ponosnim. Da ne zaboravimo da smo te 1918. godine pobedili, da ne zaboravimo da smo mi narod pobednika, da ne zaboravimo da je ta pobeda i ta sloboda nastala posle pobede, skupom cenom plaćena.", rekao je Selaković.

Republika Srbija i Republika Srpska, istakao je, zajedno neguju kulturu sećanja, pamteći najslavnije, ali i najtužnije datume srpske prošlosti.

Selaković je odao počast i položio venac na grob dugogodišnjeg čuvara groblja Đorđa Mihailovića.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво