Читај ми!

Svečana promocija najmlađih oficira Vojske Srbije, naleti helikoptera Mi-35 i migova 29 nad Beogradom

Svečana promocija najmlađih oficira Vojske Srbije održana je ispred Narodne skupštine. Prve oficirske činove dobilo je 175 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA. Svečanoj promociji najmlađih oficira prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministri u Vladi kao i predstavnici diplomatskog kora.

Припремила Биљана Радуловић

Припремила Биљана Радуловић

Поздрав пилота Михајловића и порука најмлађим официрима

Пилот мајор Никола Михајловић поздравио је током налета најмлађе официре Војске Србије, поручивши им да служе часно и чувају понос своје отаџбине.

"Живела Србија", поручио је мајор Михајловић.

Млади официри хорски отпевали "Марш на Дрину"

Нови потпоручници Војске Србије хорски отпевали "Марш на Дрину".

Културно-уметнички програм испред Скупштине Србије

На платоу испред Скупштине Србије изведен је и пригодан културно-уметнички програм ансамбла "Станислав Бинички" и КУД "Копаоник" из Лепосавића.

Налети мигова 29

Београђани и посетиоци наше престонице имају прилику да виде и налете мигова 29.

Налети хеликоптера Ми-35

Након свечаног дефилеа уследио је налет хеликоптера Ми-35 над центром града.

Летелице немају дозволу да прелећу центар града, потребне су посебне дозволе које се дају у оваквим приликама.

Дефиле нових потпоручника Војске Србије

Уз звуке корачнице нови потпоручници Војске Србије маршевским кораком направили су круг испред платоа код Скупштине Србије.

Хор ансамбла "Станислав Бинички" извео нумеру “Ој Србијо, мила мати".

Уметнички ансамбл Министарства одбране "Станислав Бинички“ и Репрезентативни оркестар Гарде извели су нумеру “Ој Србијо, мила мати".

Вучић: Морамо у сваком тренутку да будемо спремни да заштитимо своју отаџбину

Председник Србије Александар Вучић обратио се потпоручницима, говорећи из, како је рекао, срца, а не из главе, знајући какво је бреме пред њима.

"Лепо је и часно бити војник Војске Србије и служити отаџбини, али тај посао вам неће бити лак, у ствари сећаћете се школовања као најлепших година свог живота. Хвала вам што сте одговорно томе приступили и хвала вам што можемо много тога да очекујемо од вас и тражимо, хвала вам што вам није било тешко да по киши, сунцу, ветру и снегу обављате не лаке задатке, увек отаџбину стављајући испред себе", рекао је Вучић.

Рекао је да је велико бреме пред њима због ситуације у свету и региону за коју, како је истакао, нисмо ни криви ни дужни.

"Ми војску градимо и школовали смо вас да будете одвраћајући фактор за свакога ко мисли да му је Србија лак плен. Зато војске постоје и улажемо у војску више него икада пре", поручио је Вучић.

Најмлађим официрима Војске Србије поручио је да морају увек и у сваком тренутку да буду спремни да заштите своју отаџбину.

"Не постоји оружје и оруђе јаче од вашег ума и вашег срца", рекао је Вучић.

Најбољим потпоручницима Вучић уручио сабље са посветом

Најбољим студентима у класи, Ђорђу Пешићу, Виктору Теодосићу, Милици Маринковић и Дијани Ђокић, председник Александар Вучић уручио је сабље са посветом. Претходних година уручивани су и пиштољи, али то ове године није случај.

Потпоручник Пешић обратио се окупљенима на платоу испред Дома Народне скупштине у име најбољих кадета Војне академије и ВМА поручивши да "нема тога што се за отаџбину не може дати".

Поздравни говор ректора Универзитета одбране Србије

Ректор Универзитета одбране Србије бригадни генерал Бобан Ђоровић одржао је поздравни говор кадетима који ће примити официрски чин.

Изношењем кадетске заставе званично почела свечаност

Свечаност је званично почела изношењем кадетске заставе и интонирањем химне "Боже правде".

Предаја рапорта председнику Вучићу

Пре самог почетка свечаности, пуковник Војске Србије Срђан Благојевић предао је рапорт председику Александру Вучићу.

Od 175 najmlađih potporučnika destoro je iz Oružanih snaga BiH, dvojica su oficiri MUP-a Republike Srpske, a tu je bilo i 27 mladića i devojaka devete klase Vojnomedicinske akademije.

Sto četrdeset četvrta klasa pitomaca Vojne akademije diplomirala je sa prosečnom ocenom 8,05, dok su diplomci VMA studije završili sa prosečnom ocenom 9,00.

Zbog ove svečanosti kao i "Beograd prajda 2023" i "Opere na vodi", došlo je do izmena u režimu rada linija javnog gradskog preduzeća.

уторак, 28. новембар 2023.
6° C

Коментари

Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке
Dlaka iz ugla oka
Длаке из ока? И то је могуће!