Читај ми!

Iskliznule tri NIS-ove cisterne sa gasom na barskoj pruzi, zaustavljeno curenje TNG-a

Između Kalenića i Požege iskliznula su tri vagona-cisterne sa po jednom osovinom tovarene gasom. Iz jedne je curio TNG, ali je curenje zaustavljeno. Ekipa NIS-a vrši pretakanje u cisterne.

Oko sat i po posle ponoći u Glumču kod Požege iz šina je iskliznula kompozicija sa gasom. Iz treće cisterne u sastavu železničke kompozicije curio je TNG.

Zbog ove nezgode obustavljen je železnički saobraćaj na pruzi Požega–Kosjerić i isključena naponska mreža. U cisterni se nalazi oko 45 tona TNG-a, a voz je prevozio mešovitu robu.

Na mesto akcidenta odmah po pozivu su izašli vatrogasci iz Požege, a potom i ekipa iz Užica. Trenutno ekipa NIS-a vrši pretakanje TNG-a u cisternu.

"Srbija kargo": Nema opasnosti

Iz "Srbija kargoa" su saopštili da nema opasnosti.

"Nije bilo prevrtanja cisterni i nema opasnosti po stanovništvo i životnu sredinu. Kompozicija je saobraćala iz Pančeva za Čačak i u svom sastavu imala osam vagon-cisterni, od kojih su iskliznule poslednje tri od lokomotive", navodi se u saopštenju "Srbija kargoa".

Zajednička železnička komisija "Infrastrukture železnica Srbije" i "Srbija kargo" takođe je na mestu vanrednog događaja i čekaju dozvolu za pristup, kako bi se obavio uviđaj i utvrdio uzrok.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије