Читај ми!

Kiša pravi nove probleme – vanredno u 35 gradova i opština, odron na putu ka Višegradu

U Srbiji ne prestaje borba sa izlivanjem reka i potoka i problemima koje donose bujice. Vanredna situacija proglašena je u još pet opština: Prokuplju, Medveđi, Kuršumliji i delu Požege i Majdanpeka. Ukupno u 35 gradova i opština. Vatrogasci spasioci su na terenu širom Srbije. Zbog obilnih padavina došlo je do odrona kamena na putu ka Višegradu kod tunela Šargan.

Od 26. maja do danas evakuisano je 76 ljudi, a pripadnici MUP-a imali su oko 500 intervencija.

Srbija vode izdala je naredbu o uvođenju vanredne odbrane od poplava na vodnoj jedinici "Ibar Kraljevo-Novi Pazar".

Uvedeno je i 24 časovno dežurstvo nadležnih službi na tom podrucju. Kod Kraljeva Sektor za vanredne siruacije preventivno je postavlo odbranbene mobilne bedeme.

Miloš Milenković iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije rekao je gostujuću u Jutarnjem programu da je u Novom Pazaru, Aleksincu i Kosjeriću bio fokus usmerenja angažovanja pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i sektora za vanredne situacije.

"Tako da u prethodnih 12 časova, pored te tri lokalne samouprave, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i sektora za vanredne situacije bili su ukupno angažovani na 21 intervenciji. Od toga je naglasak bio na crpljenju vode kao delu otklanjanja posledica elementarnih nepogoda. U prethodnom periodu imali smo još jedno evakuisano lice upravo na teritoriji opštine Aleksinac“, naveo je Milenković.

Prema njegovim rečima, pravovremena preventiva zajedno sa ovom reakcijom i operativnim angažovanjem pripadnika Ministarstva, Sektora za vanredne situacije i drugih snaga sistema je za sada dala adekvatan rezultat.

Istakao je da je najteže u opštini Kosjerić jer ima 20 ugroženih domaćinstava bez elekrtične energije. Milenković kaže da nema ugroženih, da su odsečeni neki putni pravci.

 

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара