Читај ми!

Malom Dejanu potrebno još milion i po dinara do kraja jula za lečenje u Turskoj

Sedmogodišnji Dejan Stojanović iz Vladičinog Hana boluje od epilepsije. Za tretman matičnim ćelijama u Turskoj potrebno je tri miliona dinara – prikupljena je polovina. U četvoročlanoj porodici zaposlen je otac, a da prikupe novac pomažu im njegov radni kolektiv, humanitarna udruženja i Opština.

Dejan je sedam godina napunio pre desetak dana, a posle prvog rođendana počeli su zdravstveni problemi, kada je uspostavljena dijagnoza epilepsije. Mlađe je dete u porodici Stojanović, aktivan je i razigran.

"Najviše šeta, pošto ne može da sedi. Nervoza ga hvata, pa više šeta, jede. Ceo dan je u trku", priča Marija Stojanović, Dejanova majka

Miroslav Stojanović, Dejanov otac navodi da su počeli sa lečenjem u Kliničkom centru Niš, pa su prešli u Beograd, ali nije bilo napretka u lečenju.

Rok do kraja jula

Dejan još ne govori, ne može samostalno da hoda i jede. Pregledan je u bolnici "Liv" u Turskoj i predloženi su tretmani matičnim ćelijama. Prikupljeno je milion i po dinara, potrebno je još toliko do kraja jula.

"Živimo od jedne plate. Nemamo dovoljno sredstava za drugi odlazak u Tursku. Još jednom bih zamolio sve dobre ljude, ko je koliko je u mogućnosti, da pomognu", kaže Dejanov otac.

Kako možete pomoći

Stefan Stanković iz Udruženja "Humano srce" priča da su njihovi volenteri u Surdulici i Vladičinom Hanu, gde su postavljene humanitarne kutije za Dejana.

"Privatnike, koji se nalaze u našim opštinama, posetiće volonteri, koji će im predati celokupnu dokumentaciju i zamoliti ih da ukoliko su u mogućnosti pomognu malom Dejanu", kaže Stanković.

Da pomognemo Dejanu možemo poslati poruku sa brojem 141 na 2407. Otvoreni su i namenski računi korisnika putem fondacije "Humanost bez granica".

недеља, 03. децембар 2023.
3° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке