Читај ми!

Vesić i Tanaskovićeva u Ivanjici o saniranju posledica poplava

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrkture Goran Vesić i ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković prisustvovali su sednici Štaba za vanredne situacije u Ivanjici, na kojoj se razgovaralo o pomoći države u saniranju posledica poplava, koje su nakon obilnih padavina pogodile taj kraj.

Na sednici su bili prisutni i predsednici opština Arilje i Požega, to su tri opštine koje su najviše pogođene poplavama, naveo je Goran Vesić.

"Na teritoriji Ivanjice proglašena je vanredna situacija u šest mesnih zajednica, na teritoriji Požege u 18. Razgovarali smo o tome šta možemo da učinimo da im pomognemo", rekao je Vesić novinarima.

Preneo je da je šteta nastala na putnoj infrastrukuri, uglavnom na lokalnim i atarskim putevima, kao i na pojedinim mostovima, i to još od ranijih poplava.

"Dogovorili smo se da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrkture pomogne u rekonstukciji lokalnih puteva, kao i mostova u Požegi. Izdvojićemo oko milion evra i to će biti urađeno u narednom periodu", rekao je Vesić.

Ukazao je i da uskoro počinje rekonstrukcija glavne ulice u Ivanjici, što je obećano još prošle godine i za šta su obezbeđena sredstva iz budžeta.

Vesić je razgovarao i sa građanima mesne zajednice Osionica o obnovi puta dugog 5,3 kilometra, koji povezuje to naselje i Ivanjicu, a koja će početi u narednih mesec dana.

Tanasković: Jedinice lokalne samouprave uradile posao bez greške

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković navela je da su jedinice lokalne samouprave uradile posao bez greške, kao i da su već oformljene komisije i poljoprivredna gazdinstva koja su pretrpela štetu od poplava su se prijavila.

Ukazala je da su oštećenja 45 miliona dinara u 18 mesnih zajednica u Požegi, kao i da će to nadoknaditi iz budžeta ministarstva.

“Što se tiče Ivanjice, imamo oštećenja u šest mesnih zajednica oko 50 miliona dinara i to ćemo nadoknaditi. Tako da, tih 95 miliona dinara biće obezbeđeno tokom ove godine i biće refundirano onim poljoprivrednim gazdinstvima koja su pretrpela štetu“, dodala je Tanaskovićeva.

среда, 21. фебруар 2024.
7° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво