Читај ми!

U 75 škola širom Srbije dojave o bombama

Sedamdeset pet škola širom Srbije je do devet časova dobilo dojave o postavljenim bombama. Kako javljaju dopisnici RTS-a, dojave o bombama stigle su u Beograd, Niš, Čačak, Gornji Milanovac, Novi Pazar, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Novi Sad, Suboticu i Apatin.

Deca su evakuisana iz tih škola, dok pripadnici MUP-a vrše kontradiverzione preglede kako bi utvrdili da li su dojave lažne.

Zasad je potvrđeno da su dojave bile lažne u Kragujevcu, Novom Sadu, Novom Pazaru.

"I u prethodnim danima kada je bilo ovakvih dojava, za koje je utvrđeno da su bile lažne, policija je sve vreme bila na terenu i brinula se o bezbednosti učenika i građana naše zemlje. Podsećamo da je od 8. maja pojačano prisustvo policijskih službenika u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, kao i u zonama škola, koji sa školskim policajcima preduzimaju mere bezbednosne zaštite", saopštio je MUP.

Kako se ističe, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova svakodnevno brinu o bezbednosti i sigurnosti svih građana i u saradnji sa nadležnim tužilaštvima rade na rasvetljavanju svih događaja u vezi sa dojavama o postavljanju eksplozivnih naprava u školama i svim drugim objektima.

I u prethodnom periodu u škole u više gradova u našoj zemlji stizale su dojave u bombama, a nakon pregleda prostorija utvrđeno je da su lažne.

Stručnjaci upozoravaju da se lažnim dojavama državi nanosi višestruka šteta – pravna, ekonomska i politička.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се