Читај ми!

Vidović: Situacija se smiruje - Sava u porastu, ali ostaje ispod linije vanredne odbrane od poplava

Davor Vidović, načelnik Nacionalnog centra za obaveštavanje, kaže za RTS da se voda povlači sa terena na kojima je proglašena vanredna situacija. Navodi da je Sava u porastu, da će kod Šapca preći liniju redovne odbrane od poplava, ali da će i dalje ostati ispod linije vanredne odbrane od poplava.

Davor Vidović je izjavio za Jutarnji program RTS-a da se situacija smiruje, nakon što je u sredu posle podne došlo do obilnih padavina koje su pogodile sever i severozapad Srbije i koje su izazvale određene probleme u funkcionisanju.

"Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su više puta, od toga 32 puta na crpljenju vode i tom prilikom je bilo angažovano 84 vatrogasca-spasioca sa 34 vozila i 35 vatrogasnih pumpi. Pomoć su nam pružili pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su veoma pomogli u otklanjanju posledica svega tog", naveo je Vidović.

Prema njegovim rečima, proglašena je vanredna situacija na delu opštine Koceljeva zbog izlivanja bujičnih vodotokova, kao i u Valjevskoj Loznici.

"Voda se povlači sa svih tih terena i radi se na saniranju posledica nevremena. Sava je i dalje u porastu, prevazići će kod Šapca liniju redovne odbrane od poplava, ali će i dalje ostati ispod linije vanredne odbrane od poplava", kazao je Vidović.

Navodi da će se prema podacima koje su dobili od RHMZ vreme za vikend biti sunčano i da će se situacija normalizovati.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара