Читај ми!

Kraj za "divlje" taksiste na aerodromu, od petka pojačane kontrole

Novom vlasniku beogradskog aerodroma izgleda je dosadio haos koji prave nelegalni taksisti. Operater Aerodroma “Nikola Tesla“ Beograd najavio je mogućnost osnivanja svog taksi udruženja zbog veoma agresivnih i nelicenciranih taksista koji napadaju strance i uzimaju im ogromne sume za prevoz do grada. Od petka najavljene pojačane kontrole.

Na dolaznom terminalu na Aerodromu “Nikola Tesla“ postoji info-šalter na kome strani ali i domaći državljani koji sleću u glavni grad mogu da uzmu vaučere sa fiksnim cenama za taksi prevoz u Beogradu.

Ti vaučeri bi trebalo da spreče mogućnost da ih neko od "divljih" taksista prevari.

Međutim, iako je danas bilo zainteresovanih za vaučere, šalter nije radio.

Kako je RTS nezvanično saznao, službenik koji je trebalo da radi se razboleo, a nisu pronašli zamenu.

Još jedan problem je što mnogi tvrde da vaučere koje preuzmu na info-šalteru ne mogu da iskoriste, jer ih taksisti ne prihvataju.

Rešenjem je utvrđena cena od 2.300 za vožnju do dela Novog Beograda, Zemuna i Surčina, a najviše 9.900 dinara koliko košta vožnja do Barajeva, Sopota, Lazarevca i Mladenovca.

Od petka pojačane kontrole na aerodromu

Kako bi se pronašlo rešenje za nelegalne taksiste, na aerodromu je održan sastanak predstavnika kompanije "Vensi", kao koncesionara, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva unutrašnjih poslova, beogradskih sekretarijata, kao i taksi udruženja.

Dogovorili su se da od petka počnu pojačane kontrole uz prisustvo policije, Komunalne milicije i pripadnika fizičko-tehničkog obezbeđenja na Aerodromu "Nikola Tesla".

"Prihvaćen je predlog Vlade Srbije da se od petka počne sa pojačanim prisustvom policije, Komunalne milicije i pripadnika fizičko-tehničkog obezbeđenja", rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i poručio da je nedopustivo da nelegalni taksisti, koji nemaju licencu, varaju putnike i za vožnju od aerodroma im naplaćuju znatno više sume od realne cene, čime remete i rad taksi službi koje legalno obavljaju svoj posao.

Naveo je i da će biti formiran Operativni tim, na čijem će čelu biti pomoćnik ministra za inspekcijski nadzor Ivan Divac.

"Operativni tim će se sastajati svakih sedam dana i pratiće situaciju – da li svaka služba radi svoj posao i izveštavati o tome direktora Aerodroma, ministra policije i mene, kako bismo usaglasili naredne korake", rekao je Vesić.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво