Читај ми!

Saopštenje produkcijske kuće Filming u vezi sa kvizom "Stigni me ako znaš"

Produkcija kuća "Filming", koja za RTS proizvodi kviz "Stigni me ako znaš", saopštila je da uredno plaća sve poreze za svoje saradnike i zaposlene, uključujući i porez na dobit iz godine u godinu, te stoga nikako ne može da se okarakteriše kao "protočni bojler". Što se tiče saradnje RTS-a i "Filminga" zapisnici i izveštaji za sve sezone kviza "Stigni me ako znaš" uredno su potpisani i zavedeni, navodi se u saopštenju.

Zbog netačnih navoda i tendencioznog prozivanja Filming produkcije od strane predsednika UO RTS, FilmING d.o.o. želi da izda sledeće saopštenje:

Produkcijska kuća Filming d.o.o. pretežno se bavi kreiranjem i prilagođavanjem televizijskih formata regionalnom tržištu, i postoji od 2014. godine.

Zastupajući nezavisne autore ili svoje autorske projekte, ova produkcijska kuća do sada ja imala saradnju sa tv stanicama u BiH (RTRS, ATV), u Srbiji sa tv stanicama RTS, Blic, Kurir, Una, a u Hrvatskoj sa čuvenom platformom za mlade Joomboos. Za svaku od navedenih stanica i platformi, proizvela je ili prilagodila po neki TV format, među kojima je i kviz "Stigni me ako znaš" koji se na RTS-u emituje od 2020. godine i skoro uvek je u top 10 emisija u danu, a uvek u top 20 emisija u danu, kao što je i najgledanija emisija u tom terminu emitovanja na svim televizijama u Srbiji.

Budžet kviza iznosi oko 20.000 evra po epizodi, ali sa fondom za nagrade, koji iznosi 4500 evra po epizodi, što produkcione okvire emisije stavlja u mnogo jeftiniji rang nego što je ovih dana u medijima predstavljeno.

Trenutno su opcije za licencu ovog kviza potpisane za teritorije Mađarske, Slovačke, Češke, Velike Britanije i SAD, što sam format čini prvim TV formatom iz Srbije koji će biti prodat nekom stranom tržištu van "eks ju" prostora.

Filming d.o.o. iza sebe ima i jedan igrani film za englesko govorno područje, koji je prodat striming platformama u Americi i Kanadi, a kao servisna produkcija pružao je usluge čuvenom američkom sportskom kanalu ESPN, kao i paviljonu Republike Srbije na Dubai EXPO-u 2020.

Filming d.o.o. uredno plaća sve poreze za svoje saradnike i zaposlene, uključujući i porez na dobit iz godine u godinu, te stoga nikako ne može da se okarakteriše kao "protočni bojler". 

Što se tiče saradnje RTS-a i Filminga zapisnici i izveštaji za sve sezone kviza "Stigni me ako znaš" uredno su potpisani i zavedeni.

Filming d.o.o. ima svakako više od jednog zaposlenog, kao i spisak od stotinak saradnika honorarno angažovanih na različim projektima koje uspešno realizuje ili priprema širom regiona.

Aleksandar Babić
Producent
FilmING d.o.o

петак, 09. јун 2023.
21° C

Коментари

A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
Pitanje :
У Темерину отворено највеће товилиште кечига у Србији
Dr Protic
Сутра се широм Србије обележава Међународни дан џеза
Savet koji moze da pomogne
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут