Читај ми!

Dodeljena nagrada "Dr Filip Brković" - sećanje na borca za studentska prava i humanitarca

Na godišnjicu smrti mladog srpskog naučnika, najmlađeg diplomca Univerziteta u Beogradu dr Filipa Brkovića, Fakultet političkih nauka dodelio je nagradu, koja nosi njegovo ime. Dobitnik je diplomirani politikolog za međunarodne poslove Nikola Lukić, koji je osnovne studije završio sa prosečnom ocenom 9,72.

Sa dvadeset devet godina već je imao dva doktorata, naučne radove i otvoren put da postane najbolji. U tome je Filipa zaustavila smrt. Tamo gde jedan brilijantan um stane, drugi nastavlja.

Nikola Lukić, dobitnik nagrade "Dr Filip Brković" kaže da Filipa nikada nije upoznao, ali priča i uspomena na njega živi. "To je bio ogroman podstrek za mene da nastavim dalje i predstavljaće i dalje moju zvezdu vodilju", rekao je Nikola.

Nagrada je sećanje na Filipa, borca za studentska prava, humanitarca i uzora mnogim mladim ljudima koji sanjaju velike snove.

"Nagrada koja vrednuje efikasnost u studiranju, dobar akademski uspeh, kao i društveni angažman, ali i studentski angažman u studentskim telima. Filipov primer je značajan upravo zbog toga što FPN nije samo mesto gde se obrazuju studenti za nekakvu struku ili akademski rad, ona je tu kao jedan bastion vrednosti", kaže  prof. dr Marko Simendić, prodekan za razvoj Fakulteta političkih nauka.

"Vrednost je biti dobar čovek. To je ono što je najviše krasilo jedan predivan osmeh u onom smislu, osmeh, radost, i sve teškoće mogu da se prevaziđu uz upornost, rad i dobrotu", kaže Jelena Brković, majka Filipa Brkovića.

Sećanje na jednog od najboljih studenata i najmladjeg doktora nauka kojeg je Srbija imala, predstavlja podstrek mladim ljudima da tragom njegovih ideja i dela ostvare izuzetne rezultate ne samo akademske, već i one ljudske.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво