Читај ми!

Gujon nastavlja da pomaže bolnice na KiM

Francuska humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" Arnoa Gujona uručila je ginekološkoj bolnici u Gračanici vredan poklon u vidu medicinske opreme i materijala za rad. U bolnici kažu da je pomoć više nego dobrodošla, jer će bebe imati topliji i sigurniji dolazak na svet, a lekari kvalitetnije uslove za rad.

Topli sto, sterilizator, infuzione pumpe, pulsni oksimetar za bebe, zavojni materijal, infuzione rastvore predstavnici organizacije "Solidarnost za Kosovo" uručili su Odeljenju neonatologije porodilišta u Gračanici. 

"Svaki vid pomoći je dobrodošao i u mnogome će olakšati rad lekarima i medicinskom osoblju", kaže načelnica odeljenja neonatologije Slavica Majdevac.

Predstavnik organizacije Milovan Simijonović kaže da je "Solidarnost za Kosovo" na čijem je čelu francuski humanitarac Arno Gujon, ove godine pomogla porodilišta kako u Gračanici, tako i u Kosovskoj Mitrovici i Pasjanu, donacijama medicinske opreme i sanitetskog materijala. Ukupna vrednost donacije je 110.000 evra.

"Eparhija raško-prizrenska već 12 godina sarađuje sa organizacijom francuskog humanitarca i do sada je organizovan veliki broj akcija", navodi upravnik eparhijske kancelarije za dobrotvorni rad otac Srđan Stanković.

Uprkos tome što su prištinske vlasti još 2018. godine zabranile dolazak Arnoa Gujona na KiM, aktivisti njegove organizacije do sada su dopremili 50 konvoja pomoći, ne preskočivši ove godine, tradicionalni božićni kovnoj, stigavši do najudaljenijih sredina na Kosovu i Metohiji i deci podelili obuću, odeću, školski pribor i igračke.

субота, 01. април 2023.
10° C

Коментари

UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
UDRUŽENJE NACIONALNIH MANJINA MAČVANSKOG OKRUGA
Ко има право на новац из буџетског Фонда за националне мањине
Re: Trans šta?
Синтија Никсон открила да јој је најстарије дете трансродно
Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно