Читај ми!

Tehničko osoblje na protestu u Beogradu, traže da im se oproste sudski troškovi

Tehničko osoblje u javnim službama organizovalo je protest i blokadu Trga Slavija zahtevajući da im država oprosti sudske troškove od izgubljenih sporova u kojima su tražili isplatu regresa i toplog obroka uz minimalnu zaradu.

Takve tužbe u Srbiji je podnelo oko 5.000 ljudi, a troškovi posle odbijenih zahteva za isplatu regresa i toplog obroka dostižu između 60.000 i 90.000 dinara, što su njihove dve do tri minimalne plate, rečeno je na skupu.

Državno pravobranilastvo odbilo je da im se potrazivanja države oproste, počele su da im stižu opomene, a moguće je da se uskoro pojave i izvršitelji kako bi naplatili troškove.

"Nije pošteno da najsiromašniji pune budžet", rekao je advokat Ivan Ječmenica i najavio da će posle blokade Slavije svoje zahtve predati predsedniku Srbije.

On je naglasio da su to ljudi "koji čiste bolnice i škole" i da su "iscrpli su sva sredstva", a da da je predsednik "i ranije reagovao" u kriznim situacijama.

Protest tetkica i domara iz javnih ustanova podržala je organizacija Ženska solidarnost, a na skupu je i narodni poslanik iz koalicije Moramo Đorđe Miketić.

Učesnici protesta nose zastave Samostalnog sindikata vaspitanja i obrazovanja Srbije i transparente "Budžet se preliva, a zaposleni na minimalcu tonu", "Moj frižider je uvek prazan", "I mi imamo porodice i decu", "Ne guranju problema građana pod tepih".

петак, 01. децембар 2023.
20° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке