Читај ми!

Efraim Zurof posetio Muzej žrtava genocida

Direktor Centra "Simon Vizental" i jedan od najvećih svetskih stručnjaka za izučavanja Holokausta i genocida nad Srbima u Nezavisnoj državi Hrvatskoj, Efraim Zurof je posetio Muzej žrtava genocida.

Efraim Zurof je razgovarao sa direktorom Muzeja Dejanom Ristićem, episkopom pakračko-slavonskim Jovanom, rukovodiocem Grupe za naučno-istraživački rad muzejskim savetnikom Draganom Cvetkovićem i pomoćnikom direktora Muzeja žrtava genocida Stankom Debeljakovićem.

Na sastanku su razmotrene mogućnosti za dodatno jačanje saradnje Muzeja žrtava genocida sa Zurofom i Centrom "Simon Vizental", a na planu očuvanju kulture sećanja i istorijske istine o stradanju Srba, Jevreja i Roma tokom genocida nad Srbima, Holokausta i Samudaripena na teritoriji NDH.

Posebna pažnja je posvećena fenomenu distorzije istorijske istine o strahotnim stradanjima tokom Drugog svetskog rata u genocidu koji je počinjen nad Srbima, Jevrejima i Romima na prostoru NDH i ostatku okupirane teritorije Jugoslavije, sa osvrtom na širi evropski kontekst ovog fenomena.

Dogovorena je koordinacija između dve institucije kako bi se razradili postojeći mehanizmi za sprečavanje dalje distorzije i falsifikovanja istorijskih istina o Holokaustu, genocidu nad Srbima i Samudaripenu, uz oslanjanje na istorijske izvore.

Zurof je prihvatio mesto člana međunarodne redakcije "Godišnjaka za izučavanje genocida", naučnog časopisa koji izdaje Muzej žrtava genocida.

понедељак, 04. децембар 2023.
2° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара