Читај ми!

Ani je dijagnostikovan najbrže rastući tumor na mozgu, možemo joj pomoći da se spasi

Četrdesetogodišnja Kragujevčanka Ana Miletić, boluje od najagresivnijeg tumora na mozgu. Presudni faktor je vreme, a za lečenje na Univerzitetskoj klinici u Tokiju i terapiju inovanitvnim lekom, potrebno je oko 400.000 evra. Anina porodica apeluje na sve ljude velikog srca da pomognu, a sredstva se prikupljaju i preko fondacije "Budi human".

Ponedeljak 13. jun - dan koji joj je promenio život. Posle rutinskog pregleda zbog glavobolje, Ani Miletić, dijagnostikovan je Glioblastom multiforme - najbrže rastući tumor na mozgu.

"Prognoza je veoma loša prognoza i od strane lekara koji vam to kažu na klinici. Na raspolaganju imate radio i hemioterapiju u Srbiji i to traje mesec dana i to je ono što imate kao put u ovom trenutku", kaže Ana.

Taj put, posle operacije, Ana prolazi sada. Suprug i petogodišnja kćerka stalno su uz nju. Nedaju joj da klone.

"Ana je veliki borac, ona će učiniti sve što može, pozitivna je, samo joj treba dati oruđe sa kojim će se boriti", ističe suprug Miljan.

A to oruđe i jedina nada za izlečenje je japanski lek - lek Delitakt.

"Tamo je lek registrovan i izlečenje je 92 posto, to je ono što su nam njihovi lekari zvanično potvrdili", kaže Ana.

Za odlazak u Tokio i primanje inovativne terapije, potrebno je 400.000 evra. Do sada je skupljeno 250.000 i potrebna je pomoć svih nas.

"Mi to sami ne možemo, ali evo građani Kragujevca, građani cele Srbije, pa i dijaspora su stali iza nas i zaista svim snagama guramo, da pomognemo, da skupimo novac i da na vreme odemo", rekao je Anin brat Đorđe Bojović.

Ana se bori sa tumorom, ali je u toj bici sada presudno vreme na koje ne može utiče. A, ako joj se stanje pogorša, neće moći da primi terapiju. Miletići, njih troje, kao jedno, čekaju na nas.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво