Читај ми!

Doktorandi Učiteljskog fakulteta imaju najbolji projekat za unapređenja obrazovanja na svetu

Tim studenata doktorskih studija Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu osvojio je prvo mesto u konkurenciji 137 timova na Svetskom takmičenju u kreiranju budućnosti obrazovanja koje je održano u Kini, saopštio je taj fakultet.

Tema takmičenja bila je primena inovativnih metoda u obrazovanju zasnovanih na novim tehnologijama.

Tim sa Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu činile su Jelica Ristić (Metodika nastave informatike i računarstva), Marija Vorkapić (Metodika nastave matematike), Sanja Čomić (Metodika nastave fizičke kulture), Ljiljana Bojanić (Metodika nastave prirode i društva) i Dunja Bogićević (Metodika nastave srpskog jezika i književnosti).

Takmičenje je organizovano u saradnji Uneskovog instituta za informacione tehnologije u obrazovanju (UNESCO Institute for Information Technologies in Education) i Univeriteta u Pekingu (Beijing Normal University) koji se rangira kao jedan od najboljih pedagoških univerziteta u Kini, a prema Šangajskoj listi je među prvih 100 najboljih univerziteta u svetu.

U projektu "The Empowered Teachers for META Future", zajedničkim trudom i višemesečnim radom, tim doktoranada osmislio je koncept primene metaversa i veštačke inteligencije prilagođen potrebama srpskog obrazovnog sistema.

недеља, 10. децембар 2023.
2° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу