Читај ми!

Kontroverzni bilbord "Megatrenda" – citat velikana ili poziv na korupciju

Univerzitet "Megatrend" ponovo je uzburkao javnost novim bilbordom, ovog puta porukom "Dobar advokat zna zakon. Pametniji vodi sudiju na ručak", što je deo javnosti ocenio kao afirmisanje korupcije i pozvao nadležne da se "Megatrendu" oduzme akreditacija, dok u toj ustanovi kritičarima odgovaraju – "ne znate ništa o marketingu".

U Ministarstvu prosvete ističu da takav način reklame nije primeren, ali da na reklamiranje visokoškolskih ustanova ne mogu da utiču. 

Ministar prosvete Branko Ružić smatra da poruka na bilbordu nije primerena i da je za osudu.

"Na bilbord bilo koje visokoškolske ustanove, a naročito privatnih, nismo u poziciji da utičemo i da opredeljujemo ukus onih koji žele da takvim reklamama privuku studente. Moja lična i ocena Ministarstva je da bilbord sa takvom porukom nije primeren", rekao je Ružić za Tanjug.

Na konstataciju da je na bilbordu istaknuta poruka koja vređa profesiju i promoviše korupciju, rekao je da se sa tim slaže:

"Nije primereno, jeste za osudu. Zakon je jasan, držim se zakona i vladavine prava. Svašta se reklamira u ovoj državi. Poruka je za osudu."

Ružić je dodao da ne želi da sada zalazi u motive i želje onih koji su osmišljavali poruku.

"Možda su imali najplemenitije želje, ali sa takvim porukama… To je kao kada kažu da je i put do pakla popločan najboljim namerama", dodao je ministar.

S druge strane, na "Megatrendu" smatraju da su povukli pravi potez, pa direktor Odseka za marketing i odnose sa javnošću Nemanja Kadić kaže da je ta reklama privukla buduće studente, te da je u poslednja četiri dana prijemni ispit polagalo već 80 kandidata.

Uz to, Kadić skreće pažnju da je poruka "pozajmljena" od čuvenog Marka Tvena i čudi ga što to gotovo niko nije prepoznao.

"Više bih voleo da se pažnja skrene na to što pojedinci ne znaju ko je Mark Tven", kaže Kadić za Tanjug na pitanje da li su takvom reklamom zapravo pozvali na korupciju.

недеља, 03. децембар 2023.
2° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке