Читај ми!

U Grčku samo sa pasošem, ali kakve cene očekuju srpskog turistu

Građani Srbije i ove godine iskazuju najveće interesovanje za letovanje u Grčkoj. Za ulazak u tu zemlju, državljanima Srbije potreban je samo pasoš. Prema rečima grčkog ministra turizma, Vasilisa Kikiljasa, zamenski vaučeri važiće i ove godine, a za nekoliko nedelja bi trebalo da bude doneta odluka o ukidanju rominga za turiste iz Srbije.

Ivana Simić Apostolu rekla je za RTS da se grčkim medijima ističe broj turista iz Srbije koji će ove godine posetiti Grčku, negde oko 900.000 i da je to oko 30 odsto više nego broj turista koji je Grčku posetio prošle godine.

"Grčki ministar ističe da je Srbija prijateljska zemlja, da su turisti iz Srbije uvek dobrodošli. Naglasio je da turisti iz Srbije obično dolaze drumskim saobraćajem, a 2019. godine ostvarili su 7,7 miliona noćenja. Po broju noćenja su prvi među zemljama regiona", rekla je Simić Apostolu.

Komentarišući odluku o ukidanju rominga za srpske turiste, rekla je da je grčki ministar istakao da je potrebno nekoliko nedelja da se sve stvari usklade kako bi do toga došlo.

Ali, prema njenim rečima, nije preciziran tačan datum.

Kada je reč o cenama u Grčkoj, rekla je da su poskupljenja u toj zemlji vidna, poskupela je struja, a vidljiva su i poskupljenja u prodavnicama.

"Sigurno je sve skuplje za 20 do 30 centi. Tako da i naši turisti treba da očekuju malo više cene nego prošle godine. Malo skuplje će biti, ali ne nauštrb lepog vremena i lepog provoda", napomenula je.

Naglasila je da kovid više na sreću nije glavna reč i da je dobra vest da u Grčku može da se uđe samo sa pasošem.

субота, 02. март 2024.
° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво