Читај ми!

Kisić: Prošle godine više od 5.200 radnika radilo u "sivoj" zoni

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić istakla je da je na sednici Socijalno-ekonomskog saveta razmatran izveštaj Inspektorata za rad za 2021. godinu, koji je u toj godini realizovao 63.670 inspekcijskih nadzora, od kojih je nešto više od polovine bilo u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. Rekla je da je prilikom nadzora utvrđeno da je 5.200 radnika radilo u "sivoj" zoni.

Predsedavajuća Socijalno-ekonomskog saveta Darija Kisić čestitala je radnicima u Srbiji predstojeći 1. maj, Međunarodni praznik rada, sa uverenjem da će se u narednom periodu zajedničkim snagama poboljšavati uslovi rada i socijalno-ekonomski status svih građana, saopštilo je Ministarstvo za rad.

Rekla je da je sednica Socijalno-ekonomskog saveta, kao i sve dosadašnje, bila produktivna i da je to prilika da se i pored nekada različitih mišljenja u okviru tog tela postigne dogovor i nađe zajednički jezik, jer je svima isti interes - unapređenje uslova na tržištu rada, poboljšanje socijalno-ekonomskog statusa građana i prava radnika.

Istakla da je na sednici tog tela razmatran izveštaj Inspektorata za rad za 2021. godinu, koji je u toj godini realizovao 63.670 inspekcijskih nadzora, od kojih je nešto više od polovine bilo u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Dodala da je prilikom tih inspekcijskih nadzora utvrđeno da je 5.200 radnika radilo u "sivoj" zoni, a da je više od 60 odsto njih, nakon mera inspektora, zaposleno na neodređeno vreme.

"To je i cilj naših nadzora, sprovođenje mera koje će usloviti povećanje efikasnosti i bezbednosti i poboljšanje uslova rada", navela je Kisićeva.

Zahvalila je dosadašnjem predsedavajućem Socijalno-ekonomskog saveta, predsedniku Unije poslodavaca Srbije Milošu Neneziću na predanom i vrednom radu, zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво