Читај ми!

Radoslav Marjanović prodao dedovinu za lečenje devojčice koju nije upoznao

Penzioner Radoslav Marjanović iz Umčara prodao je svoju kuću i 10.000 evra donirao za lečenje jednogodišnje Minje Matić. Mala Minja iz Kragujevca boluje od spinalne mišićne atrofije, tip 1, za čije je lečenje neophodna terapija najskuplja na svetu – lek koji košta 2,1 milion dolara. Pošto roditelji ne mogu sami da prikupe taj novac, Radoslav je odlučio da im u tome bar malo pomogne.

Radoslav Marjanović se danas sa suprugom i sinom priprema za Božić. On je u penziji već četiri godine, ali, kako kaže, nema toga što u radnom veku nije radio.

"Bio sam i šegrt i učio sam za kovača, vojnik... svašta sam radio", priča Radoslav.

Ipak, oni koji ga bolje poznaju kažu da je ljudina velikog srca. Jedina želja, dok je ležeo u bolnici zbog koronavirusa, bila mu je da ozdravi.

Tada je doneo i odluku da proda svoju dedovinu i da novac uplati za lečenje nekog deteta. Kako kaže, za malu Minju čuo je od komšinice Borke, koja mu je dala broj telefona Minjinog tate.

"Najbitnije je svako dete da bude zdravo", smatra Radoslav.

Sa Minjinim roditeljima se čuo poslednji put pre nekoliko dana i nada se da će ona, zajedno sa njegovim unucima uskoro trčati ovim dvorištem u Umčarima.

"Mala Minja ne može bolje da bude i to mi je najveća nagrada", priča Radoslav.

Marjanoviće smo ostavili da u miru dočekaju Badnje veče. Ranom zorom će im doći i polažajnici, a jednom od njih sutra je treći rođendan.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво