Читај ми!

Momirović: Napreduje izgradnja mosta na deonici Sremska Rača-Kuzmin

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je gradilište mosta preko reke Save, gde se odvijaju radovi u okviru projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo. Reč je o deonici Sremska Rača-Kuzmin.

Tomislav Momirović se, najpre, sastao sa predstavnicima turske kompanije "Tašjapi", koja je izvođač radova i s kojima je razgovarao o dinamici posla.

Vlasnik turske kompanije Emrulah Turanli rekao je da su oni tu "na zadovoljstvo građana Srbije i BiH" i da će napraviti ono što je zamišljeno.

"Zahvalan sam Srbiji i predsedniku, kao i vašem ministru od kog imamo veliku pomoć", rekao je Turanli.

U toku su, inače, radovi na izgradnji donjeg i gornjeg stroja mosta, na glavnoj i prilaznim konstrukcijama. Ukupna dužina novog mosta je 1.310 metara, a najduži raspon je 150 metara. Ukupna širina biće 31 metar.

Momirović je zamolio građane za strpljenje zbog radova i narušavanja lokalnih puteva, uz obećanje da sve biti sanirano. Ocenio je da radovi odlično napreduju.

Do sada su izgrađena 33 stuba, uključujući i jedan rečni, dok je drugi u fazi izrade. Na mostu će biti postavljen zatvoren sistem odvodnjavanja, elektroenergetske i telekomunikacione mreže.

U okviru projekta planirana je izgradnja auto-puta dužine 18 kilometara od Kuzmina do Sremske Rače, a radovi će početi u narednim nedeljama, kada izvođač pripremi potpunu dokumentaciju.

Trenutno je angažovano 550 radnika, a vrednost kompletnog posla je 250 miliona evra.

петак, 12. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво