Читај ми!

Momirović: Napreduje izgradnja mosta na deonici Sremska Rača-Kuzmin

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je gradilište mosta preko reke Save, gde se odvijaju radovi u okviru projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo. Reč je o deonici Sremska Rača-Kuzmin.

Tomislav Momirović se, najpre, sastao sa predstavnicima turske kompanije "Tašjapi", koja je izvođač radova i s kojima je razgovarao o dinamici posla.

Vlasnik turske kompanije Emrulah Turanli rekao je da su oni tu "na zadovoljstvo građana Srbije i BiH" i da će napraviti ono što je zamišljeno.

"Zahvalan sam Srbiji i predsedniku, kao i vašem ministru od kog imamo veliku pomoć", rekao je Turanli.

U toku su, inače, radovi na izgradnji donjeg i gornjeg stroja mosta, na glavnoj i prilaznim konstrukcijama. Ukupna dužina novog mosta je 1.310 metara, a najduži raspon je 150 metara. Ukupna širina biće 31 metar.

Momirović je zamolio građane za strpljenje zbog radova i narušavanja lokalnih puteva, uz obećanje da sve biti sanirano. Ocenio je da radovi odlično napreduju.

Do sada su izgrađena 33 stuba, uključujući i jedan rečni, dok je drugi u fazi izrade. Na mostu će biti postavljen zatvoren sistem odvodnjavanja, elektroenergetske i telekomunikacione mreže.

U okviru projekta planirana je izgradnja auto-puta dužine 18 kilometara od Kuzmina do Sremske Rače, a radovi će početi u narednim nedeljama, kada izvođač pripremi potpunu dokumentaciju.

Trenutno je angažovano 550 radnika, a vrednost kompletnog posla je 250 miliona evra.

петак, 02. јун 2023.
21° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено