Читај ми!

Veliko interesovanje sedmaka za upis u Matematičku gimnaziju

Od 2007. godine talentovani učenici za matematiku mogu da završe sedmi i osmi razred osnovne škole u Matematičkoj gimnaziji. Ove godine je najveće interesovanje. Za jedno mesto konkurisalo je četvoro učenika.

Rezultati prijemnog ispita su pokazali da sedmi razred osnovne škole u Matematičkoj gimnaziji ove godine upisuje 43 učenika. Više od dvadeset ih je osvojilo nagrade na takmičenjima.

"Interesovanje za matematiku imam skoro ceo život i takmičim se još od prvog razreda, i išla sam i na časove ovde na Kliker dve godine, i eto to je bilo za mene jedina opcija", navela je Anja Tešević.

"Volim dosta matematiku i ovo je baš dobra škola, pa sam otišao na prijemni ispit i dobro sam uradio", rekao je Luka Perović.

"Planiram da pokušam i da nastavim prvi razred srednje u Matematičkoj zato što stvarno mislim da je to jedna veoma dobra škola koja će mi obezbediti budućnost i neki dobar fakultet", kazala je Jana Manojlović.

Roditelji podržavaju izbor svoje dece.

"Matematička gimnazija sa svojim programom pruža najšire obrazovanje iz matematike, fizike i informatike, što su interesovanja mog deteta. Tako da je uspešno uradio prijemni, i jedva čeka početak školske godine", rekao je roditelj Aleksandar Đukić.

Ovde će vam reći da je za uspeh najbitnije je da su u školi oni kojima je to prvi, a ne poslednji izbor – kako đacima, tako i profesorima.

"Da bi sačuvali kvalitet, tu mora da bude jedan ograničen broj učenika. Ali jako je bitno da u prosveti, kod nas i u svim ostalim školama zaista rade prosvetni radnici, odnosno da ljudi kada biraju svoje zanimanje, da prosveta bude njihov prvi izbor , a ne poslednji. Čini mi se da je taj entuzijazam profesora i ljubav koji oni ulažu u rad sa decom je iznad svega", navela je direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić.

Statistika pokazuje da 95 odsto učenika koji upišu sedmi razred osnovne škole u Matematičkoj gimaziji, tu završi i srednju školu. A u proteklih 55 godina, koliko škola postoji, sa međunarodnih olimpijada doneli su joj više od 600 medalja.

петак, 21. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије