Читај ми!

Zaposleni u "Hajnekenu" posadili 1.000 sadnica u Zaječaru, Novom Sadu i Beogradu

Zaposleni u kompaniji "Hajneken Srbija" posadili su 500 sadnica drveća u Zaječaru, Novom Sadu i Beogradu, u okviru akcije "Posadi svoj hlad".

Za svaku od 500 sadnica koje su zaposleni u kompaniji "Hajneken Srbija" posadili, kompanija je donirala po jednu dodatnu sadnicu za građane širom Srbije.

Brojem od ukupno 1.000 sadnica kompanija "Hajneken Srbija" zajedno sa svojim zaposlenima, omogućila je uštedu 24 tone ugljen-dioksida godišnje, odnosno 720 tona ugljen-dioksida za period od 30 godina.

Zaštita životne sredine, smanjenje emisije CO2 i očuvanje zelenih resursa i vode su prioriteti održivog poslovanja kompanije "Hajneken Srbija", u okviru programa "Stvarajmo bolji svet", a ovom akcijom zaposleni ove kompanije lično su doprineli i pomogli u očuvanju lokalne zajednice u Zaječaru, Novom Sadu i Beogradu.

"U jesenjoj i prolećnoj akciji sadnje građanima je podeljeno 60.000 sadnica. Naš cilj je da u predstojećem periodu podelimo još 300.000 sadnica građanima i pomognemo da naša planeta postane zdravije mesto za život. Kompanija 'Hajneken Srbija' je među prvima podržala akciju 'Posadi svoj hlad' i pokazala spremnost da doprinese poboljšanju kvaliteta životne sredine", poručuju organizatori akcije "Posadi svoj hlad", NVO "Zeleni razvojni centar".

Voda predstavlja veoma važan resurs u proizvodnji piva i njena balansirana upotreba je od izuzetne važnosti, a samo tokom poslednje decenije kompanija "Hajneken Srbija" smanjila je potrošnju vode u svom proizvodnom procesu za 75 odsto i, iz godine u godinu, nastoji da održi ovaj trend i još više doprinese očuvanju vodenih resursa.

Najveći deo iskorišćene vode se nakon procesa proizvodnje piva prečišćen vraća u prirodu, ali određena količina vode se u procesu proizvodnje piva gubi usled prirodnog procesa isparavanja. Uz pozitivan uticaj koje drveće ima u prečišćavanju vazduha i smanjenju emisije CO2, ono procesom transpiracije prirodi vraća značajnu količinu vode.

Svaka kap je bitna.

субота, 20. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво