Читај ми!

Zbog prevrnutih vagona železnički saobraćaj između Bagrdana i Jagodine i dalje u prekidu

Železnički saobraćaj između Bagrdana i Jagodine, na niškoj pruzi, još uvek je u prekidu, nakon što su sinoć iz sastava teretnog voza iskliznule vagon cisterne, kada je uočeno i curenje sumporne kiseline, saopštili su "Srbija Kargo" i "Infrastrukture železnice Srbije". Ministar Tomislav Momirović obišao je mesto nezgode i istakao da je najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava.

Zajednička železnička komisija "Srbija Karga" i "Infrastrukture železnice Srbije", utvrdila je da je došlo do prevrtanja na bok četiri vagon cisterne tovarenih sumpornom kiselinom, dok su četiri vagona cisterne iskliznule sa koloseka, navedeno je u saopštenju.

Vatrogasne jedinice sve vreme obezbeđuju mesto akcidenta, a železničke stručne službe su započele sanaciju posledica vanrednog događaja, kako bi obezbedile normalizaciju železničkog saobraćaja.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je mesto gde su iskliznuli teretni vagoni i istakao da je najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava i da se incident desio van naseljenog mesta.

"Infrastruktura Železnica Srbije i Srbija kargo će u zajedničkoj komisiji utvrditi stanje stvari i odgovornost, ali ono što je trenutno prioritet jeste da oslobodimo prugu, da oslobodimo desni kolosek koji je manje oštećen nego levi kako bi transport mogao nesmetano da se odvija, govorimo o koridoru 10, to je međunarodna pruga, frekventan koridor i jako je važno da pokažame ozbiljnost prema ekonomiji, prema putnicima, prema međunarodnim partnerima da to možemo brzo da saniramo", istakao je Momirović.

Dodaje da ova nesreće uopšte nije mala bez obzira što nema ljudskih žrtava.

"Jako puno vagona je iskočilo iz žina i saniranje neće biti jednostavno", navodi ministar.

Vagon cisterne su vlasništvo kompanije "Eliksir Šabac" i tokom dana se očekuje da i njihove stručne službe stignu na mesto iskliznuća.

Promenjena organizacija saobraćaja 

Do sanacije koloseka, biće promenjena organizacija putničkog železničkog saobraćaja na niškoj pruzi.

Vozovi koji iz Beograd Centra za Niš polaze u 05.58, 13.16 i u 17.32 će saobraćati do Lapova, a vozovi koji iz Niša za Beograd Centar polaze u 06.39, 12.30 i u 17.20 časova će saobraćati do stanice Jagodina.

Za putnike ovih vozova biće organizovan autobuski prevoz na relaciji Lapovo-Jagodina-Lapovo.

Za ostale lokalne vozove koji saobraćaju iz pravca Beograda za Niš i iz Niša za Beograd, neće biti organizovan autobuski prevoz.

уторак, 26. септембар 2023.
° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"