Ministarstvo prosvete: Za sada nema potrebe za obustavom nastave

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je dopis svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama u kojem navodi da u ovom trenutku svi relevantni pokazatelji ne ukazuju na potrebu obustave rada, ali da se stanje redovno prati.

U saopštenju Ministarstvo podseća na odgovornost direktora ustanova za redovno sprovođenje mera visokog nivoa higijene, kao i da će sanitarna i prosvetna inspekcija intenzivno sprovoditi nadzor nad ustanovama u pogledu realizacije tih mera.

Roditeljima se skreće pažnja da se zbog bezbednosti njihove dece i bezbednosti drugih obrate nadležnim zdravstvenim institucijama ukoliko primete bilo kakve simptome kod dece koji bi mogli da ukazuju na prisustvo virusa.

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije su 064/ 894 52 35 i 011 /268 45 66.

Direktori su, takođe, dužni da vode evidenciju o broju dece, učenika i zaposlenih koji su odsutni iz zdravstvenih razloga i da na dnevnom nivou izveštavaju nadležnu školsku upravu.

Sve manifestacije i priredbe u zatvorenom prostoru, koje su planirane za više od 100 učenika se odlažu, a Ministarstvo navodi i da ne treba dozvoliti veća okupljanja dece i učenika po holovima i hodnicima za vreme odmora.

Takmičenja i smotre učenika se ne odlažu, već je potrebno da se učenici okupe na otvorenom prostoru (školskom dvorištu i slično) i nakon toga da se sukcesivno uvode po učionicama.

Ekskurzije, nastava u prirodi i druga putovanja na teritoriji Srbije za sada se ne odlažu, ali je potrebno da se prilikom realizacije poštuju sve preporuke u pogledu okupljanja (do 100 učenika) i održavanja higijene.

петак, 08. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара