Gajbe pune grožđa raduju vinogradare i ljubitelje dobrog vina

Pod zasadima vinove loze je 26.000 hektara, a površine se iz godine u godinu povećavaju. U jednom od većih vinskih regiona Srbije, Subotičko-horgoškoj peščari, u toku je berba grožđa. Da li su vremenske prilike pogodovale vinovoj lozi i da li će vinari i potrošači imati razloga da budu zadovoljni rodom i kvalitetom?

Gajbe su ove sezone pune grožđa, što je dobar znak. Vinogradar sa Hajdukova Laslo Hupert kaže da su zima i proleće bili izavnredno dobri za vinovu lozu.

"Imamo i kvalitet i kvantitet ove godine. Vlage je bilo dovoljno, temperature su bile visoke koje su isto pogodovale vinovoj lozi. To je na kraju rezultiralo dobrim i kvalitetnim prinosima", rekao je Hupert.

U svojim vinogradima Laslo gaji mnogobrojne sorte, kao što su portogizer, kevedinka, kadarka.

Što se tiče isplativosti posla, Hupert je izjavio da se može preživeti ako se proizvodi dobro vino uz dobar marketing.

Svoj marketing zasniva na vinskom turizmu – gost dolazi u restoran, degustacionu salu ili smeštajne kapacitete gde se degustira vino. Osnova je da bude dobrog grožđa, a samim tim i dobrog vina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се