Polemika "Telekoma" i televizije N1

Kompanija "Telekom Srbija" predložila je televiziji N1, povodom novog saopštenja tog medija, da bi bilo najbolje, u duhu dobre poslovne prakse, da snage "odmere na tržištu", kako to čine i ostale ozbiljne kompanije u svetu.

Televizija N1 saopštila je da kompanija "Telekom Srbija" nije odgovorila ni na jedno od njihovih pitanja koja se tiču planiranih akvizicija kablovskih operatera, a "Telekom" uzvraća da N1 nije ni postavio nijedno pitanje, te da je Telekom samo reagovao na netačne informacije koje je plasirala ta televizija.

Televizija N1 navodi da važnim smatra pitanje da li će, ukoliko "Telekom Srbija" kupi operatere koji u ponudi imaju N1, televizija N1 ostati u ponudi ili će doživeti sudbinu Srpske naučne televizije koja je uklonjena iz ponude "Telekoma Srbija". 

"‘Telekom Srbija" saopštava da nisu odgovorili na pitanja televizije N1, jer im N1 nije postavio nijedno pitanje i dodaju da su bili prinuđeni da reaguju na netačne informacije koje je plasirala ta televizija. 

"Telekom Srbija" pita pod kojim to drugim uslovima osim po tržišnim može da se obavi akvizicija na ovakvo konkurentnom tržištu, kao što je tržište telekomunikacija u Srbiji i dodaje da njima to nije poznato, jer uvek tržišno posluju.

"S obzirom na to da se televizija N1 poziva na nezvanične informacije o ceni kablovskih operatora, kojima se na neozbiljan način spekuliše i obmanjuje javnost, zamolili bismo kako televiziju N1, tako i ostale medije kojima je ova tema interesantna, da istraže na koji način je televizija N1 došla do zaključka da korisnik dominantnog operatora na tržištu distribucije televizijskog sadržaja, u ovom slučaju SBB- a, inače vlasnika televizije N1, vredi i do sedam puta više od korisnika ostalih operatora. S obzirom na to da je u toku proces prodaje SBB, televiziji N1 neće biti teško da utvrdi po kojoj ceni se prodaju, odnosno na koliko procenjuju vrednost svog korisnika, imajući u vidu da to mogu da pitaju svog vlasnika", ukazuje "Telekom".

Ocenjuju i da je nepristojno da ih televizija koja je u vlasništvu njihovog najvećeg konkurenta pita za detalje poslovnih planova.

"Kao kompanija koja teži da postane lider u regionu na tržištu telekomunikacija, ‘Telekom Srbija' poštuje strah konkurencije od gubitka korisnika, ali ne razume zašto u ovom slučaju očigledno nelojalna konkurencija ima potrebu da spekuliše nezvaničnim saznanjima i neproverenim informacijama i na taj način obmanjuje javnost", ističe se u saopštenju "Telekoma".

Ta kompanija navodi i da više neće komentarisati netačne i zlonamerne navode, već će sve svoje snage usredsrediti na jačanje tržišne pozicije i pružanje najkvalitetnije usluge korisnicima.

Povodom izjave generalnog direktora "Telekoma Srbija" Predraga Ćulibrka da ta kompanija planira akvizicije nekoliko kablovskih operatera, N1 je juče iznela tvrdnju da je reč o novim mogućnostima za državnu kontrolu medijskog polja, a "Telekom Srbija" odgovorila da je svima jasno da je reč o poslovnom potezu i da su svi drugi komentari nedobronamerni i netačni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво