U petak komemoracija Petru Savkoviću

Komemorativni skup povodom smrti Petra Savkovića, dugogodišnjeg novinara i urednika u Radio-televiziji Srbije održaće se u petak, 8. juna u 13 časova u Galeriji RTS u Takovskoj 10.

Kremacija Petra Savkovića obaviće se u četvrtak, 07.06.2018. godine u 16 časova na Novom groblju. Skup i opelo su u 15 časova u kapeli na Novom groblju.

Petar Savković je karijeru započeo u listu Politika, a zatim je nastavio plodonosan profesionalni rad u Radio Beogradu i Televiziji Beograd. Bio je urednik Redakcije za kulturu Informativnog programa i glavni i odgovorni urednik Beogradskog i Kulturno-obrazovnog programa RTS-a.

U dugoj i uspešnoj karijeri Petar Savković  je bio autor i urednik brojnih TV emisija i serija različitih žanrova, među kojima posebno mesto zauzima serijal ' "Svedoci vekova", reprezentativna serija o srpskim istorijskim spomenicima, pre svega manastirima i crkvama.

Po obimu (dosad je realizovano 130 epizoda) i po vrednosti to je jedan od najznačajnijih televizijskih projekata o srpskom kulturnom nasleđu. U pripremi i realizaciji učestvovali su istaknuti istoričari umetnosti i reditelji.

Od Petra Savkovića generacije mlađih novinara učile su se kvalitetnom novinarstvu i tome koliko je za svakog novinara važno ne samo obrazovanje, već i profesionalni i lični integritet.

Savković je rođen je 1931.godine u Loznici. Završio je književnost na Filozofskom fakultetu, a radni odnos zasnovao 1963. godine u Radiju iz Novog Sada, političko-informativnoj redakciji Radio Beograda. U penziju je otišao sa mesta odgovornog urednika u Obrazovno - naučnom programu 1998. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво