Radnici osam od šesnaest medija čekaju rešenja o besplatnim akcijama

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da rešenja o besplatnim akcijama nisu dobili radnici osam od 16 medija u kojima nije uspeo postupak privatizacije.

Nakon usvajanja autentičnog tumačenja Zakona o javnom informisanju i medijima februara ove godine, Ministarstvo privrede Srbije počelo je da razmatra zahteve za besplatne udele medija.

"Rešenja o besplatnim udelima medija nisu još dobili novinari i medijski radnici Radio Subotice, Radio Bačke, Našeg glasa iz Smedereva, Dnevnika a. d. Novi Sad, Radio Bačke Palanke, Reči naroda iz Požarevca, RTV Trstenik i RTV OK, zbog provere informacija ili kašnjenja sa dostavljanjem dokumentacije", saopšteno je iz UNS-a.

Pored ovih medija, rešenje o besplatnim udelima nisu dobili ni radnici RTV Vranje koji vode upravni spor protiv Agencije za privatizaciju i dok se ovaj postupak ne završi, Ministarstvo privrede neće izdati rešenja.

UNS navodi, pozivajući se na informacije iz ministarstva, da su najbliži dobijanju rešenja radnici RTV OK iz Kovačice.

Najviše zainteresovanih je u Dnevniku a. d. Novi Sad, gde je 563 novinara i medijskih radnika podnelo zahtev za besplatne akcije.

UNS je saopštio da oni s nestrpljenjem čekaju rešenje i počinju da sumnjaju u opstrukciju od strane predstavnika Nadzornog odbora i punomoćnika Grada Novog Sada Miroja Jovanovića koji su članovi Treće Srbije.

Miroje Jovanović za UNS je rekao da to nije istina. "Nemamo nikakve interese, a ni mogućnosti da sabotiramo dobijanje rešenja o besplatnim udelima Dnevnika. To su gluposti. Naš bivši član, koga smo mi izbacili, slao je svim medijima koji su bili predmet privatizacije u Vojvodini milion pisama, mi s tim nemamo ništa i to je jedan od razloga zašto je on izbačen iz stranke", naveo je Jovanović.

U nadležnom ministarstvu kažu da nema nikakvih pritisaka, nego da je pitanju samo vreme i da je kompletna dokumentacija Dnevnika stigla tek posle Skupštine akcionara koja je bila 21. marta.

Direktor Dnevnika Svetozar Karanović rekao je za UNS da nema opstrukcija i da on očekuje rešenje u narednih mesec dana.

"Teška je situacija, radnici su na minimalcu. Sva izdanja uz veliki trud štampamo, svima je cilj da se ovo što pre završi", rekao je Karanović.

Prva rešenja su dobili radnici Reči radnika iz Aleksinca, TV Smedereva, Radio Bujanovca, Informativnog centra Odžaci, TV Tutin, TV Preševo i JP Štampe, radija i filma Bor.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво