Zakletva studenata Vojne akademije i VMA

Studenti 134. klase Vojne akademije i prve klase integrisanih studija medicine Vojnomedicinske akademije položili zakletvu. Načelnik Vojne akademije najavio spajanje te dve ustanove u Vojni univerzitet.

Na platou Vojne akademije zakletvu su položili studenti 134. klase Vojne akademije i prve klase integrisanih studija medicine Vojnomedicinske akademije.

Načelnik Vojne akademije Mladen Vuruna rekao je na ceremoniji da su se studenti, slušaoci Vojne akademije i vojnici obavezali da će braniti interese Srbije i da je to važan trenutak u njihovoj karijeri.

"Polaganje zakletve je čin vojne obaveze, ali je vaša obaveza i da kao građani, gde god bili, doprinosite napretku i boljitku države", rekao je Vuruna.

Vuruna je roditeljima polaznika Vojne akademije poručio da se njihova deca nalaze u sigurnim rukama i da će dobiti obrazovanje u skladu sa najvišim standardima.

Načelnik Vojne akademije je rekao da očekuje da će do završetka školovanja ove generacije studenata Vojna akademija i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije prerasti u Vojni univerzitet.

Zakletvu su položili i slušaoci škole za rezervne oficire iz sastava Vojne i Vojnomedicinske akademije i vojnici Sportskog voda septembarske klase.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво