Читај ми!

Cerski marš od Šapca do Tekeriša

Više stotina građana iz desetak gradova iz Srbije i RS u koloni ka Ceru da bi na taj način obeležili 99. godišnjicu čuvene bitke, prve pobede saveznika u Prvom svetskom ratu. Marš se organizuje od 2010. godine.

Više od 450 građana iz desetak gradova iz Srbije i Republike Srpske, danas je krenulo u marš ka planini Cer da bi na taj način obeležili 99. godišnjicu Cerske bitke, prve pobede saveznika u Prvom svetskom ratu, 19. avgusta 1914.

Marš se organizuje od 2010. godine, a prvi put je organizator nevladina organizacija "Cerski marš".

Jedan od osnivača manifestacije, Božidar Katić navodi da je organizacija nastala zbog promovisanja značajnih istorijskih datuma vezanih za region Šapca.

"Marširati od Šapca do Tekeriša je način da se civilizovano i pristojno obeleži prva pobeda saveznika u Prvom svetskom ratu. Na sličan način pokušaćemo da obeležimo sve značajne datume vezane za region, jer smatramo da je naš kraj zapostavljen po tom pitanju", rekao je Katić.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Šabac, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo građevine i urbanizma i veliki broj lokalnih preduzetnika.

Svim učesnicima su obezbeđeni hrana i prevoz u povratku sa Cera, kao i prevoz do planine za one koji odustanu od pešačenja.

Put od Šapca do Tekeriša dugačak je 32 kilometra

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво