Zahvalnica Vujasinoviću i Saviću

Vaterpolo savez Srbije zahvalio se Vladimiru Vujasinoviću i Dejanu Saviću na svemu što su uradili za reprezentaciju i najavio da će napraviti prigodan oproštaj od nacionalnog tima dvojici velikana.

"Ostaće zapamćeno da su Vlada i Dejan obeležili istoriju našeg vaterpola, bili aktivni, nezamenjivi učesnici i kreatori brojnih uspeha jugoslovenskog, srpsko-crnogorskog i na kraju srpskog sporta", navodi se u saopštenju saveza.

Srbija je na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojila bronzanu medalju, a taj meč bio je poslednji reprezentativni meč za kapitena Vujasinovića (35) i Savića (33).

Vujasinović je za nacionalni tim debitovao 1990. godine, kao 17-godišnjak, a odigrao je 340 mečeva za reprezentaciju i postigao 391 gol. Osvojio je dve bronzane i jednu srebrnu olimpijsku medalju, tri evropske zlatne i dve srebrne. Sa svetskih prvenstava ima po jedno zlato i srebro i dve bronze. Učestvovao je u osvajanju tri zlata u Svetskoj ligi i bronzi na FINA kupu. Dugo godina važio je za najboljeg igrača sveta.

Savić je rekorder po broju nastupa za reprezentaciju, pošto je odigrao 444 utakmice i postigao 405 golova. Za nacionalni tim debitovao je 1994. godine. Osvojio je tri olimpijska i četiri svetska trofeja, kao i pet evropskih.  Osvojio je zlato i bronzu na FINA kupu i četiri puta Svetsku ligu. Učestvovao je u svim uspesima tima u poslednjih 11 godina.

"Vujas i Deki karijeru nastavljaju u Parizanu i Sintezu. Za neku godinu će i klupske kapice okačiti o klin. Tada bi trebalo da svoje bogato iskustvo prenesu mlađima, da postanu deo vaterpolo organizacije na novi način, ali nadamo se isto tako uspešan kao i u vremenima kada su gospodarili svetskim bazenima", navodi se u saopštenju Saveza.

"Na našem savezu je da na prigodan način, u dogovoru s njima, obeležimo kraj reprezentativne karijere, karijere kakvu je malo ko imao u našem sportu", dodaje se u saopštenju vaterpolo saveza.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво