Samo broj 1 može da dobije Nadala

Vimbldon ima novog kralja, piše španska Marka, posle pobede Novaka Đokovića nad herojem te države Rafaelom Nadalom u finalu na centralnom terenu Ol Inglands kluba. Samo najbolji na svetu može da pobedi Nadala.

Španski mediji, logično ne preterano oduševljeni zbog poraza Rafe Nadala, pišu u superlativima o igri Novaka Đokovića u Vimbldonu. Samo broj 1 može da dobije Nadala i Novi kralj Vimbldona, piše Marka.

"Ol Inglands klub je još jednom bio poprište borbe trenutno dvojice najboljih tenisera... 28. poglavlje borbe ovih tenisera pripalo je Đokoviću", piše španski sportski dnevnik, naglašavajući da je srpski teniser ove sezone porašen samo jednom.

Mundo deportivo, neposredno posle meča, objavio je samo veliku sliku srpskog tenisera uz naslov: "Đoković šampion".

"Đoković srušio Nadala", piše El Pais, navodeći da je Novak u "maniru titana, blještavom igrom briljantno osvojio titulu šampiona Vimbldona". 

Britanska štampa, ponekad pomalo i rezervisana kada su uspesi sportista koji ne dolaze sa Ostrva u pitanju, se ovoga puta predala talasu oduševljenja koji je zavladao globalnim medijskim etrom. Dejli Mejl (Daily Mail) govori o impresivnoj igri Đokovića, koji je poesbno u prva dva seta naprosto dominirao.

"Srbin je suvereno najbolji reniser u ovom trenutku, to više niko i ne dovodi u pitanje. Ne postoji bolji način da se neko popne na teniski tron".

Gardijan (Guardian) govori o "finalu, na trenutke, neverovatnog kvaliteta, koje je samo potvrdilo ono što već ceo teniski svet zna, da je Novak Đoković najbolji teniser sveta".

Telegraf (Telegraph) svoj tekst počinje rečenicom koja kaže da je "trava za krave i srpske tenisere", aludirajući na čuvenu izjavu legendarnog Ivana Lendla, poznatog kao neko ko nije voleo Vimbldon kao igrač.

"Dok se ispunjavao Đokovićev dečački san o osvajanju Vimbldona, niko na stadionu nije dovodio u pitanje ko je najbolji teniser današnjice", navodi se u tekstu.

"Novak krunisani šampion Vimbldona", piše San (The Sun) u tekstu koji govori o superiornosti srpskog tenisera u ovoj godini.

"Đoković krunisao uspon na teniski presto", navodi se u tekstu Indipendenta (The Independent).

Američki ESPN govori o "novom svetskom poretku".

"Ovo finale, 125. po redu, po svoj prilici donelo je veliku promenu u odnosu snaga u svetskim okvirima. Đoković je pobedio Nadala na osam od prethodnih 10 mečeva, pet puta u nizu, i sada niko ne bi smeo da ima dileme ko je teniser broj 1", navodi se u tekstu.

Sports Ilustrejted (Sports Illustrated) ističe "sjajno kretanje i neverovatan dijapazam udaraca kao ključne u pobedi Đokovića".

"Đoković je igrao bez većih oscilacija, igrao je samouvereno i domirao je terenom, baš kao što se i očekuje od svetskog broja 1", kaže se u tekstu.

Najuticajniji dnevni list u Americi Nju Jork Tajms (New York Times) na svojoj internet strani prenosi da je Đoković prekinuo vladavinu Rafaela Nadala, dugu 102 nedelje, i da je sada samo pitanje koliko će i sam ostati na tronu.

Francuski Lekip (L'Equipe) ističe kako su "dečački snovi najteže ostvarivi, ali da za mali broj onih koji u tome uspeju nema veće satisfakcije u životu". Ovaj list se takođe osvrće na briljantnu sezonu srpskog tenisera, kao i na sjajno izdanje u samom finalu Vimbldona.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво