Federer prejak za Janka

Janko nervozno ušao u meč i napravio nekoliko grešaka, koje su Ferederu omogućile da lako uspostavi kontrolu. Srpski teniser u drugom setu prikazao nešto bolju igru, u odnosu na prvi, ali i dalje nedovoljno dobro da ugrozi Federera. Do kraja meča Švajcarac na talasu dobre igre završio posao. Tipsarević - Federer 0:3.

Ništa novo u duelu Tipsarevića i Federera. Janko nije uspeo da savlada Fedeksa ni u četvrtom susretu. Iako smo očekivali neizvestan i dug meč, bivši broj jedan je sve završio za samo 90 minuta, dozvolivši Tipsareviću da osvoji osam gemova.

Janko je u prvi set ušao potpuno dekoncentrisan, što je njegov protivnik i te kako znao da iskoristi. Federeru je bilo potrebno samo 19 minuta da dođe do prednosti od 1:0.

"Mnogo sam više očekivao od sebe u današnjem meču..Federer je bio previše dobar. Moja najveća greška bio je prvi brejk koji sam mu bukvalno poklonio", rekao je Tipsarević.

Treći teniser Srbije je napomenuo da je servis Federerovo najveće oružje.

"Kada Federer povede na svoj servis i pritom stekne samopouzdanje, postaje izuzetno teško suprotstaviti mu se, jer nikada ne znate šta je njegov sledeći potez", rekao je Tipsarević.

Federer je ocenio da je protiv Tipsarevića očekivao mnogo teži meč.

"Mislio sam da će Tipsarević biti mnogo teži protivnik. Ključ pobede bio je prvi set, koji mi je ulio samopouzdanje, a Tipsareviću poremetio plan igre", rekao je Federer.

Treći nosilac je bio dominantan u svim segmentima igre. Imao je bolji procenat servisa, 21 viner više i ukupno je osvojio 28 poena više od srpskog tenisera.

Tipsarević je u drugom i trećem setu delovao nešto bolje, ali Fedeks nije dozvolio nikakvo iznenađenje, tako da Srbija ostaje bez još jednog predstavnika na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара