Đoković: Ovo je bila moja najbolja partija do sada, zaista sam želeo da izgubim gem

Novak Đoković je posle plasmana u četvrtfinale Australijan opena izjavio da mu je meč protiv Manarina bio najbolji do sada, i da je posle prva dva seta želeo da izgubi gem.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ubedljivo je savladao Francuza Adrijana Manarina sa 3:0, po setovima 6:0, 6:0, 6:3, te se plasirao u 14. četvrtfinale Australijan opena.

"Moram da priznam, ovo je bila moja najbolja partija do sada. U prva dva seta je bilo odlično, a u trećem sam zaista želeo da izgubim gem. Tenzija je bila velika, morao sam toga da se oslobodim. Igrao sam odlično od prvog do poslednjeg poena, a nikada nije lako protiv Manarina, koji ima mnogo kvaliteta. Morao sam da budem istrajan u dugim razmenama i da ga nateram da trči. Dobro sam servirao i, sve u svemu, ovo je bilo moje sjajno izdanje", rekao je Đoković posle meča.

Naredni Đokovićev rival biće Tejlor Fric, koji je bio bolji od Stefanosa Cicipasa.

Na konferenciji za medije nakon meča, Đoković je govorio o očekivanjima pred četvrtfinalni duel.

"Imam želju da igram kao što sam igrao danas. To je moja najveća želja, da održim kontinuitet. Da izvučem neki maksimum iz sebe. Imaću nešto više vremena, ali dobro je što sam na terenu bio kratko. U završnici grend slemova to je uvek dobro. Tejlor ima veoma prodoran, jak servis", rekao je Đoković na konferenciji za medije.

"Mislim da njemu odgovaraju ovakvi uslovi. Loptica je sporija, ima vremena da se namesti da odigra prodorno. Imam odličan skor sa njim, poslednji put sam ga pobedio prošle godine u četvrtfinalu Ju-Es opena. Znam šta mi je činiti. Ako budem bio na svom nivou, mislim da su mi jako dobre šanse da pobedim", dodao je srpski teniser.

Srpski teniser će u Melburnu pokušati da stigne do 11. titule na Australijan openu i 25. grend slem trofeja u karijeri.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара