Читај ми!

Nadal odustao od Australijan opena

Španski teniser Rafael Nadal saopštio je da zbog povrede neće igrati na predstojećem Australijan openu.

Rafael Nadal se nakon skoro godinu dana pauze vratio na teniski teren i odigrao turnir u Brizbejnu, gde je u četvrtfinalu poražen od Australijanca Džordana Tompsona, ali je doživeo novu povredu koja ga je primorala da odustane od učešća na Australijan openu.

"Tokom poslednjeg meča u Brizbejnu imao sam mali problem sa mišićem koji me je, kao što znate, zabrinuo. Kad sam stigao u Melburn imao sam priliku da uradim magnetnu rezonancu i imam mikro posekotinu na mišiću, ali ne na istom mestu gde sam imao povredu i to je dobra vest. Trenutno nisam spreman da se takmičim na najvišem nivou u mečevima na tri dobijena seta. Letim nazad u Španiju da se lečim i odmorim", napisao je Nadal na društvenim mrežama.

Istakao je da je naporno radio tokom cele prošle godine da bi se vratio na teren i da mu je cilj da za tri meseca bude na svom najboljem nivou.

"Usred ovih tužnih vesti što nisam u mogućnosti da igram pred neverovatnom publikom u Melburnu, ovo i nije toliko loša vest, ostajem pozitivan u očekivanjima od sezone. Zaista sam želeo da igram u Australiji i imao sam priliku da odigram nekoliko mečeva koji su me učinili srećnim i pozitivnim.Hvala svima na podršci i vidimo se uskoro", napisao je Nadal.

Rafael Nadal je trenutno 672. na ATP listi, a Australijan open je osvojio dva puta u karijeri - 2009. i 2022. godine.

Prvi grend slem sezone biće odigran od 14. do 28. januara u Melburnu. Titulu brani Novak Đoković.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара