Читај ми!

Let Orlova prekinut u polufinalu, Kecmanović i Đoković poraženi u presudnom meču od Sinera i Sonega

Italijanski dubl Lorenco Sonego-Janik Siner bio je bolji od srpskog para Miomir Kecmanović-Novak Đoković sa 2:0 (6:3, 6:4) u odlučujućem duelu polufinala Dejvis kupa. Italijani su posle poraza Lorenca Muzetija od Miomira Kecmanovića uspeli da naprave preokret i plasiraju se u finale.

Italijanski dubl je od starta izašao sa više energije i do prvog seta su došli brejkom u šestom gemu za prednost od 4:2, koju su odmah potvrdili.

U drugom setu je viđena ogromna borba i neizvesnost. Prvo su Italijani brejkom poveli 2:1, pa su Kecmanović i Đoković odmah uzvratili, a potom osvojili i gem na svoj servis za preokret i vođstvo od 3:2. 

Možda i presudan je bio šesti gem kada su Đoković i Kecmanović imali tri brejk lopte. Ponovo, kao u singl meču protiv Đokovića, Siner se "razgoropadio" jakim servisima i udarcima za preokret i ulazak u maratonski finiš.

Usledio je još jedan dug gem i opet su iz njega kao pobednici izašli teniseri iz Italije, oduzevši servis Đokoviću i Kecmanoviću za vođstvo od 4:3. U tim prelomnim momentima su pokazali mentalnu spremnost i koncentraciju.

Do kraja su rutinski čekali gemove na svoj servis za konačnu pobedu.

Italija će u finalu Dejvis kupa igrati protiv Australije. Finalni duel je na programu u nedelju od 16 časova.

Italiji će to biti osmo finale, prvo posle 1998. godine, a slavila je samo jednom - davne 1976. godine.

Australija ima čak 28 pehara u Dejvis kupu, ali je poslednji osvojila davne 2003. godine. Uz to, Australija je poražena u čak 20 finala, uključujući i prošlogodišnje sa Kanadom.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара