Medvedev u polufinalu Majamija protiv Hačanova

Rus Danil Medvedev savladao Amerikanca Kristofera Jubanksa sa 2:0 po setovima 6:3, 7:5 i plasirao se u polufinale mastersa u Majamiju. U borbi za finale igraće sa Karenom Hačanovom.

Medvedev je uspeo da slomi otpor odličnog Jubanksa, koji je pružio snažam otpor favorizovanom rivalu. Propustio je nekoliko prilika, dok je Rus svoje iskoristio i tako stigao do zasluženog trijumfa.

Ravnopravna borba vodila se u prvom setu. U četvrtom gemu Amerikanac je propustio pet brejk prilika. Nakon toga Medvedev je dobio dodatno samopouzdanje i zaigrao znatno sigurnije. U sedmom gemu oduzeo je servis rivalu, a tačku na prvi set stavio je novim brejkom u  devetom gemu – 6:3.

Drugi set doneo je veliku borbu dva rivala. U šestom gemu Medvedev je došao do brejka prednosti, Jubanks je uzvratio već u narednom gemu. Potom su oba igrača uspevala da sačuvaju svoj servis.

Kada se očekivalo da će set ući u taj-brejk Medvedev u dvanaestom gemu ponovo oduzima servis rivalu i tako rešava set i meč u svoju korist – 7:5.

Medvedev će u borbi za finale igrati sa zemljakom Karenom Hačanovom koji je u četvrtfinalu lako slomio otpor Argentinca Franciska Serundola - 2:0 (6:3, 6:2).

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије