Читај ми!

Đoković nakon plasmana u polufinale: Izazivam Rodžera na skijašku trku

Najbolji srpski teniser Novak Đoković istakao je nakon plasmana u deseto polufinale Australijan opena da ne može da bude zadovoljniji svojim nastupom, ali da rezultat meča sa Rubljovom nije realan. Prisetio se jednog od svojih prvih grend slem polufinala i iskoristio priliku da pozdravi Rodžera Federera.

Novak Đoković je pobedom protiv Rusa Andreja Rubljova stigao do desetog polufinala Australijan opena. Nakon meča srpski teniser je na "Rod Lejver areni" odgovarao na pitanja Džima Kurijera i istakao da ne može da bude zadovoljniji svojim nastupom.

"Igram jako dobro sa osnovne linije, volim da igram u ovim uslovima i na ovom terenu, rekao sam to mnogo puta, ovo je definitivno najposebniji turnir i najposebniji teren u mojoj karijeri", rekao je Đoković.

Istakao je da je morao da se prilagodi uslovima na terenu, pošto je tokom meča duvao jak vetar.

"Nije bilo toliko vetrovito kada sam se zagrevao, a onda je odjednom počelo da duva. Gledaoci možda nisu mogli da vide, ali bilo je baš teško. Podbacivanje loptice, servis... Generalno rezultat nije realan, pogotovo u prva dva seta. Bilo je mnogo tesnih gemova, Andrej je sjajan protivnik, imam veliko poštovanje prema njemu. Znao sam kakav je plan, ali jedno je zamišljati kako želiš da igraš, a drugo je egzekucija na terenu", rekao je Đoković.

Đoković će u petak u polufinalu prvi put igrati protiv Amerikanca Tomija Pola, koji je jutros pobedio sunarodnika Bena Šeltona. Kaže da se sa svojim sledećim protivnikom sreo samo u svlačionici ranije danas.

"Prvi put je u polufinalu grend slema i igra strašan tenis. Nema šta da izgubi. Ima dobrog trenera koji je dugo na turu. Moram da budem spreman. Moram psihološki da se pripremim i onda ću imati dobru šansu da prođem u finale", naglasio je najbolji srpski teniser.

"Bio sam povezan na razne mašine"

Novak Đoković je rekao i da zbog povrede nije trenirao između mečeva u Melburnu.

"Bio sam povezan na razne mašine. Dao sam sve od sebe, probao sam sve moguće mašine na ovoj planeti da bih oporavio nogu. I radi, nastavljam dalje. Nedostaje mi tenis tokom slobodnih dana, ali je važno biti pametan i mudar sa telom u ovim uslovima. Važnije je oporaviti se i spremiti se za naredni meč. Nadam se da ću doći i do 10. finala u Melburnu", istakao je Đoković.

Srpski teniser se setio i jednog od svojih prvih grend slem polufinala - na Ju-Es openu 2007. godine.

"Imao sam sreću da dobijem taj meč, ali sam u finalu izgubio od Rodžera Federera", setio se Đoković i zamolio publiku u Melburnu za jedan veliki aplauz za Federera.

"Zaslužio je aplauz. Imao sam neverovatne borbe sa njim toko mgodina. Nedostaje tenisu svakako. Video sam ga kako se lepo sredio za Fešn vik. Video sam i kako skija, želim da ga izazovem na jednu skijašku trku, ali za par godina. Uživa u životu i lepo je to videti. Veliki pozdrav njemu i njegovoj porodici", rekao je Đoković.

Novak je iskoristio priliku i da javno čestita rođendan svom fizioterapeutu Miljanu i mami Dijani, kojoj su Đokovićevi navijači otpevali i rođendansku pesmu.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво