Читај ми!

Nepobediva Iga Švjontek ponovo osvojila Rolan Garos

Prva teniserka sveta Iga Švjontek osvojila je ovogodišnji Rolan Garos i tako nastavila seriju nepobedivosti. Švjontekova je potvrdila surovu dominaciju na VTA turu i u finalu savladala Amerikanku Koko Gof, rezultatom 6:1, 6:3.

Poljakinja je tako stigla do druge grend slem titule iz isto toliko finala, a ostvarila je 35. uzastopnu pobedu, čime je izjednačila rekord 21. veka koji je držala Venus Vilijams.

Iga je po ko zna koji put ove godine pokazala zašto je neprikosnovena u ženskom tenisu i posao je završila za nešto više od sat vremena.

Mlada Koko, kojoj je ovo bio debi u finalima grend slemova, borila se koliko je mogla, ali to nije bilo dovoljno da ugrozi protivnicu.

Švjontekova je počela meč serijom od četiri gema i tada je bilo jasno šta sledi. Gofova je uspela da se upiše na semaforu, pre nego što je najbolja igračica sveta povela 1:0 u setovima.

Početkom drugog je usledio mali pad, tada je Koko napravila brejk, povela 0:2 i navijači su se ponadali da bi mogla da unese neizvesnost. Međutim, to se nije desilo jer je devojka iz Varšave momentalno uzvratila.

Započela je seriju i do kraja se nije zaustavljala, dozvolila rivalki još samo jedan gem i drugi put došla do trofeja u Bulonjskoj šumi. 

U muškom finalu u nedelju se sastaju Rafael Nadal i Kasper Rud.

Švjontek: Pritisak je bio veliki

Šampionka Rolan Garosa i prva teniserka sveta Iga Švjontek izjavila je da joj nije bilo lako da dođe do druge titule u Parizu jer je osećala veliki pritisak.

"Pre dve godine ovo je bilo nešto neverovatno. Sada sam radila jako da bih stigla do trofeja. Bilo je teško pritisak je bio ogroman. Hvala svima koji su došli da me podrže, videla sam mnogo poljskih zastava ovde", rekla je Švjontekova posle dodele trofeja na terenu "Filip Šatrije".

Poražena u finalu, Amerikanka Kori Gof, zahvalila je svom timu na podršci.

"Žao mi je što nisam mogla do pobede danas, ali hvala vam ljudi što ste me podržavali", izjavila je Gofova.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара