Читај ми!

Gojković: Đokovićev dokument validan, dobio ga istog dana

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković na konferenciji za novinare posle sednice Kriznog štaba govotio je i o validnosti dokumentacije koju je Novak Đoković prikazao australijskim vlastima i drugim detaljima vezanih za situaciju u kojoj se trenutno nalazi najbolji teniser sveta.

"Dokument o pozitivnom testu na kovid 19 Novaka Đokovića je validan, izdat od strane nadležne institucije Srbije, i on ga je dobio istog dana, u večernjim satima.", izjavio pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Gojković je, na konferenciji nakon sednice Kriznog štaba, odgovarajući na pitanje novinara Si En En-a o validnosti dokumenta koji je Đoković prikazao australijskim vlastima, kazao da je taj dokument, od 16. decembra, apsolutno validan.

"Uz mogućnost da budem krivično gonjen od strane Đokovića, pošto je medicinska dokumentacija koju neko ima, po zakonu, njegovo lično vlasništvo, a svako objavljivanje bez njegovog znanja krivično delo, mogu da kažem da smo, nakon pojavljivanja dokumentacije u medijima i na društvenim mrežama, analizirali taj dokument i zaključili da je on apsolutno validan, izdat od strane nadležnog državnog organa Srbije. Za nas je ta priča apsolutno jasna - Novak Đoković je imao validan dokument izdat od strane medicinske ustanove Srbije da je bio pozitivan na prisustvo kovid 19.", rekao je Gojković.

Na konstataciju da Đoković tvrdi da je rezultat testiranja dobio tek sledećeg dana, Gojković je odgovorio da je to pitanje za samog Đokovića, kada je on video mejl.

"Dokument koji ima je validan, prosleđen nakon očitavanja na njegovu adresu, u toku tog dana, u kasnim večernjim satima. Šta je Đoković posle toga radio, ne mogu da komentarišem, to je pitanje za njega i za rad državnih organa", objasnio je on.

Upitan da li je Đoković trebalo da bude kažnjen za priznanje da je prekršio karantin 18.decembra, Gojković je ukazao da u ovom trenutku ne postoji kazna kojom bi mogao biti kažnjen po važećim zakonima, vezan za prekršaj koji je napravio, ako ga je napravio.

"Da je uhvaćen u prekršaju mera samoizolacije, koja mu je naložena od strane nadležnih organa, mogao je biti samo vraćen u izolaciju. Kazna za prekršenu samoizolaciju mogla je da bude samo u vanrednom stanju i to smo u vanrednom stanju i imali. U vanrednom stanju takva osoba bi bila lišena slobode.Slična je situacija svuda u svetu. Bez vanrednog stanja nemate mehanizme da lišite nekoga slobode.", rekao je on.

Na konstataciju da je Đoković uzor mnogima u Srbiji i regionu, i pitanje kakvu poruku šalje time što nije vakcinisan, Gojković je rekao da je on lično vakcinisan, a da vlada zove sve građane Srbije, ali i sveta da se vakcinišu, jer je to tekovina 21. veka i nauke.

"Živimo u slobodnom društvu, prihvatamo sve moguće različitosti da neko to ne želi iz bilo kog razloga. Veoma mi je žao što se Novak nije vakcinisao, jer bi to bio podstrek i za druge da se vakcinišu, ali branim njegovu slobodnu volju iako se s tim ne slažem. Nijedna država u svetu nije donela odluku da se njeni građani moraju vakcinisati", kazao je on.

среда, 06. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара